fbpx

În Estonia în loc de macaroane este ”unt electoral” :-)

Pe data de 15 octombrie în Estonia vor avea loc alegeri locale. Este pentru prima dată când la vot vor participa și cei care au atins vârsta de 16 ani. Până acum minimul de vârstă era 18 ani împliniți în ziua scrutinului.

Una dintre cele mai semnificative scindări pre-electorale au avut loc atunci când primarul suspendat al Tallinn-ului, Edgar Savisaar, a creat un bloc electoral cu ”Oamenii de afaceri din Tallinn”. Savisaar este implicat într-un scandal de mituire. Dar decizia finală nu este pronunțată încă. Nu vă amintește nimic?

Ăștia doi, uniunea lui Savisaar și afaceriștii au lansat promovarea pe facebook cam așa:

Ideea e să dai like paginii și ei vor oferi 1000 de pachete de unt cu inscripție electorală 🙂 E o mică criză de unt în Estonia dar, după cum se vede, nu prea se rup estonienii să-i dea cu like-ul. În Moldova la sigur ar fi prins.

Un alt candidat, din partea Partidului Centrist (partid care se află la putere cu un puternic curent proputinist în interior deși dominant e spiritul european, încă) oferă 724 de enciclopedii despre Estonia. 724 e numărul lui în buletinul de vot. Deocamdată, la vreo 3 săptămâni de la lansarea campaniei are doar 14 participanți din 724 care garantat ar putea primi enciclopedia:

Probabil în Moldova ar fi fost altfel.

Dar, deocamdată, macaroanele-s la putere. Și cele reale și cele virtuale 🙂

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?