fbpx

Doina cânt, doina șoptesc, Tot cu doina … mă cinstesc :-)

Omul harnic ce muncește,
El nu bea dar el cinstește!
(dintr-un cântec al lui Nicolae Sulac)

Am făcut cunoștință cu vinul celor de la Doina Vin în 2014, într-o benzinărie 🙂 Era seară. Noi ajungeam la Bălți și am oprit ca să facem plinul. A doua dimineață trebuia să pornim spre Germania, în vizită la nănași. În benzinărie m-a zărit Dorin Cozaru de la Doina Vin. M-a salutat. Mă știa de la Vernisajul Vinului. S-a adeverit că e coleg de clasă cu nănașu. Aflând că mă duc spre el mi-a dat două sticle de vin. Fără etichetă. Și o carte de vizită. Pe care scria Doina Vin 🙂

Mai aproape, dar aproape de tot, am făcut cunoștință cu vinul lor în seara zilei de 6 septembrie, atunci când grație Dianei Lazăr și proiectului de mentorat al celor de la USAID am gustat din vinurile celor care au avut parte de ajutor din partea proiectului pentru a se lansa în sticle.

La degustare a fost prezentă și Doina Borș, fiica dlui Borș, cel care deține vinăria. Ea a revenit (cel puțin temporar) în Republica Moldova pentru a-și ajuta părinții (a se citi – Tata) în această perioadă când încearcă să lanseze produse noi. De ce am pus paranteza cu Tata? Pentru că la final de seară dl Borș a venit s-o ia și să vedeți cum povestea el despre vin și Doina. Era evident faptul că-i ”Fata Tatei”. Dar să lăsăm lirica.

În cadrul degustației am servit din două vinuri pentru tineri, seria nouă ”6n wines” și anume, un merlot demisec roze care poartă denumirea #PartyWine și un Cabernet Sauvignon denumit #VictoryWine. Din serie mai fac parte și #PlayWine, #RelaxWine, #AdventureWine și #LoveWine. O serie dedicată tinerilor cărora le plac vinurile mai tinere și totodată mai ieftine. O serie care va costa în medie 80 de lei în retail.

Am mai gustat și un vin din seria premium, ”Perla Neagră” se numește. Un Chardonnay cules târziu. Merită gustat măcar o dată în viață. Asta-i un ”WOW”. Am avut discuții pe tema etichetei cu Doina dar într-un final ne-a convins că scrisul negru pe negru este exact acea perlă care pentru a o descoperi trebuie să depui efort!

Totodată ea ne-a povestit despre o serie aparte, mai artistică – ”Artitude”. Iată sticla de Merlot din 2015:

Și iată cea cu Merlot din 2016:

Eu v-aș sfătui să treceți pe la ei sâmbătă sau duminică atunci când se vor expune în Piața Marii Adunări Naționale. Sigur veți găsi ceva pe plac. Dar dacă nu veți găsi gustați din Perla Neagră și vă veți convinge că ați găsit totuși ceva bun de tot!

///

Din aceeași serie de articole după degustarea de vinuri noi:

Un Traminer ce nu poate fi uitat 🙁

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?