fbpx

Ai pașaport român? Lecuiește-te acasă, în România (și nu în Republica Moldova)

Cu părere de rău, ultimul an a adus mult prea multe motive de a ”îndrăgi” pe deplin sistemul de sănătate din Republica Moldova. Motive sunt multe dar nu-i cazul acum să vă povestesc despre ele. Doar o mică remarcă, importantă cred eu, sistemul oncologic în Moldova e mai prost decât cel mai rău președinte al federației ruse.

Sfatul meu, și nu doar al meu din ce am mai vorbit cu cei pe care-i cunosc, să fugiți cât mai departe de medicina oncologică din Moldova.

Cum? Simplu. Dacă aveți bani – porțile lumii vă sunt deschis. Dacă nu prea aveți bani – duceți-vă acasă, în România.

Motive?

1. Medici competenți. La Iași, ca să nu vă cărați la București sau Cluj, sunt medici foarte buni care pe lângă calificare (sunt medici buni și în Moldova) au și aparate de ultima generație care vă pot trata sau diagnostica corect.
2. Atitudine normală. Și aici am în vedere că față de dvs se vor comporta așa cum meritați și nu cât bani dați în poala medicului.
3. Lipsa corupției. Achitați atât cât trebuie, totul în casă. Asta în caz că nu-i caz care este asigurat de stat.

Nu știți cum s-o faceți? Simplu de tot, îl găsiți pe facebook pe dl Spînu Oleg. El este membru fondator al Asociației Drepturile Basarabiei și vă poate ajuta în tot ceea ce e legat de interacțiunea cu statul român.

Nu aveți încă cetățenie română dar sunteți eligibil în a o obțne, tot la el vă puteți adresa.

P.S. Dinții îi lecuiți în Moldova. În România e mai scump și nu vă asigură nimeni cavitatea bucală 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?