fbpx

Autoritățile moldovenești favorizează traficul de copii

Pe scurt despre caz:

La începutul lunii iulie a decedat o doamnă de 27 de ani care avea 4 copii.

Primii 2 copii erau de la un bărbat originar din Republica Moldova care a decedat. Cel de-al treilea copil este de la un cetățean al României care a dus-o la el acasă după ce doamna a vândut un apartament pe care-l avea la Tiraspol. Au luat cu ei și copii mai mari. Au cheltuit banii de pe apartament, a maltratat copiii și soția. În perioada căsătoriei a născut cel de-al treilea copil. A intentat proces de divorț și de nerecunoaștere a copilului. Al treilea copil, așadar, s-a născut în Moldova. Al patrulea copil (care în august a împinit un an) a fost făcut cu o cunoștință comună a soților, și el fiind cetățean român.

Bunica copiilor a intentat proces de recunoaștere a tutelei asupra celor 4 copii. La primii 2 probleme nu există or ea fiind unica care pretinde la tutelă. La ceilalți doi istoria e tristă de tot.

Să fie clar din start: Bunica are unde trăi, are fonduri suficiente pentru a-i îngriji. A mai avut o fată dar care a decedat 2 ani și nu a lăsat în urma ei pe nimeni. Bunica și-i vrea nepoții lângă ea.

Al treilea copil este acum cerut în tutelă de către tatăul său dejure în actele moldovenești. De ce așa? Pentru că în România el deja ceruse să fie decăzut din drepturile părinteși ale copilului pentru că, consideră el, nu-i e tată. Iată dovada (este un screen dintr-o cerere a ”tatăului”):

Al patrulea copil este, posibil, dorit de tată, doar că ăsta nu vine în Republica Moldova. El se ocupă de cerșit. Își vrea copilul doar pentru a cerși în continuare în Germania. Cere bani de la bunică ca să le dea pace și să renunțe la copil. Este și dovadă audio.

Și acum urmează partea cea mai tristă și urâtă:

La ”Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului sectorul Botanica” o oarecare ”specialistă” pe numele ei Șpița Larisa l-a chemat pe ”tatăl” celui de-al treilea copil în Moldova ca să-și ceară drepturile. I-a explicat ce și cum și acum ăsta pretinde de a fi tată asta deși, vedeți actul de mai sus, cerea în România să fie decăzut din drepturi. Această femeie cu inimă de hienă o sună pe bunică și-i zice să se calmeze și să nu își ia avocat fiindcă ”mai are de lucrat cu ea 18 ani de zile” și să se calmeze. Ea oricum cei doi copii îi va da taților și nu bunicii.

Avocata bunicii a depus cerere la ”Centrul Combaterea Traficului de Persoane al Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova” care i-au zis că nu vor face nimic.

Cererea a fost depusă pe motivă că ”tatăl” celui de-al treilea copil a violat și abuzat sexual copiii mai mari.

Vinerea trecută cei de la ”Centrul Național de Prevenire a Abuzului Față de Copii” (să le dea Dumnezeu sănătate și finanțatorii bani) au discutat cu copiii care au confirmat abuzul sexual și violența aplicată de ins.

Și acum, dragă Moldova, ce faci? Îți dai copiii în robie? Sau poate bagi la dubă spețe alde Șpița Larisa?

Detalii tehnice:

Despre cele menționate au fost informate: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (promisiuni că ”poate” vor încerca sa ne ajute cu ceva), Centrul Pentru combaterea Traficului de personae (cineva de acolo a spus că sunt doar cuvinte goale pe care nu știe din care cauză ar trebui să le probeze Bunica și avocatul), Procuratura mun. Chișinău sediul Botanica, (care a transferat cereea la Poliția Botanica), Direcția Municipală de protecție a Drepturilor Copilului( de la care nu sete nici un răspus, am fost doar compătimiți moral).

Toate documentele și istoria pe lung a cazului o voi publica mâine. Acolo e mult de lucru în a șterge datele personale. Nu are niciun chef să pățească ceva copiii.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Andy |

    Unde era bunica cand fiica-sa se cracea si facea copii pe banda? Se vede ca provine dintr-o familie de moravuri usoare.Eu nu i-as da bunicii nici un copil, cum n-a stiut sa-si educe fii-ca, ma indoiesc ca o s-o faca cu nepotii. Aici nu primeaza ca nu mai are alti copii sau nepoti. In alta ordine de idei, daca un copil se naste in timpul unei casatorii, chiar daca sotii nu intretin relatii sexuale, barbatul, conform legii este considerat tatal copilului. Pentru a decadea din drepturi copilul, tatal trebuie sa ceara in instanta un test ADN, numai asa poate demonstra ca nu e copilul lui, nu pe vorbe, declaratii etc. In ceea ce-l priveste pe al 4-lea copil, facut cu unul care cerseste (mai mult ca sigur de etnie rroma, la fel si sotul care nu recunoaste al 3-lea copil, daca erau prieteni de familie), nu s-a gandit la consecinte?UNDE ERA BUNICA? Dupa razboi . multe bunici „viteze si corecte” se arata. Eu cred ca realitatea e cu totul alta!!!

  • Andy |

    Inca ceva, copiii pot spune ce au fost invatati sa spuna de bunica! Trebuie sa probeze cu certificat medico-legal abuzul sexual si sa dovedeasca ca presupusul „tata” e cel care i-a abuzat. De ce mama decedata, in cazul in care abuzul sexual ar fi real, nu l-a denuntat pe agresor autoritatilor romane? Ar fi fost arestat imediat. Mi se pare suspect sa o faca bunica dupa ani de zile, in lupta ei pentru castigarea tutelei. E ca o poveste care pute, intesata cu multe minciuni……, care ma indoiesc ca pot fi probate in instanta.

  • Natalia |

    Care probe de abuz sexual asupra un copil?? Despre ce vorbiti Ady?!!!! Doar expersia “abuz sexual asupra minorului” ar trebui sa stirneasca ravagii si investigatii, doar banuiala cea mai mica, iar noi cautam probe si sa punem sub semnul intrebarii? Ce societate bolnava avem? Ce treaba are asta cu faptul ca s-a cracit ma-sa in dreapta si in stinga? Sau eu ceva nu inteleg? Scriu acum si ma crucesc pe unii…

So, what do you think ?