Despre cultura consumului de alcool

Motto:
”Hai să nu-ncurcăm beția,
Oameni buni, cu omenia!
Omul harnic ce muncește,
El nu bea dar el cinsteșe.”
(dintr-un cântec al lui Nicolae Sulac)

Zilele ăstea s-au întâmplat mai multe lucruri, atât publice cât și mai puțin publice legate de alcool. Pe facebook se discută despre cum oamenii în stare de ebrietate omoară copii și se ucid. Asta este rău dar, opinia mea, problema constă în altceva or interzicerea consumului de alcool nu este nici într-un caz o soluție.

Tot zilele ăstea ziceam că nu contează cât servești ci cu cine servești. Și aici amintesc cuvintele dintr-un alt cântec, unul de Igor Krutoi și Igor Nikolaev. Acolo este un motiv de genul ”un prieten nu-ți va zice să bei până la fund”. Profund sens.

În Moldova consumul de vin e tradiție națională. Nu știu câți ani are dar e o tradiție frumoasă atâta timp cât băutul nu devine obsesie. Un pahar de vin pe zi nu strică. Două tot. Dar nu mai multe, dacă consumați zilnic.

O beție cu prietenii ajută la întârirea relațiilor. S-ar putea și fără alcool, dar cu alcool poți vedea ce ”zace” în om 😃

Măsura. Asta contează. Altceva nu poate fi. Dacă omul nu-și știe măsura asta-i problema lui. Feriți-vă de astfel de oameni atâta timp cât de ei nu s-a apucat poliția.

Aveți grijă de voi și de prietenii voștri!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?