fbpx

Despre limba română, patriotism și … Jasmin.

Ieri seara făceam share la cântecul lui Jasmin (evreică din Daghestan) care a cântat cântecul ”Romantică” (în română) pe pământ azer la festivalul de muzică rusească ”Jara” ?

Ultimii ani pentru noi e normal ca Renata să vorbească acasă în română, în stradă în estoniană, la grădiniță în estoniană și rusă iar cu păpușele vorbește în … engleză.

Faptul că cineva știe mai multe limbi îi este de folos. Mare folos. Doar că … cu părere de rău în Republica Moldova nici măcar băștinașii nu cunosc româna și nici ”moldoveneasca” cum o mai numesc. Asta, cel mai probabil ține de educație, dacă te respecți și respecți vei învăța limba țării în care stai, dacă nu … nu ai de unde-o lua. La educație mă refer.

Vedeți ședințele Parlamentului. Acolo o bună parte din aleșii poporului vorbesc în limba rusă. Și ei consideră asta normal. Ei se consideră normali deși sunt, în fond, niște needucați. Dar ei nu-și dau seama de asta.

Estonienii investesc în țara lor, inclusiv investind în limbă.
Noi nu investim nimic. Mai ales în limbă. Bine că sunt unii care ne cântă limba din respect pentru soți și Republica Moldova.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?