fbpx

Despre Andrei Năstase, ajutorul românesc și frecatul mentei uscate

Azi, marți, 25 iulie 2017 cei de la Serviciul de presă al neDA au remis presei un comunicat cu titlul ”Declarația lui Andrei Năstase, președinte al Partidului Platdorma DA (Demnitate și Adevăr) referitor la vizita primului ministru al Romaniei la Chișinău.” (ortografia și gramatica sunt păstrate).

Comunicatul începe cu următoarea propoziție – ”Actualul Guvern al României, e o uriașă dezamăgire.” (am păstrat ortografia și gramatica din comunicat)

Urmează o serie de învinuiri, dar, ca să nu fiu învinuit de impostori de subiectivism poftim comunicatul întreg:

În loc de comunicate de condamnare sau măcar de atenționare din partea MAE, a guvernului României și a președintelui Klaus Johannis, privind derapajele anti-europene ale puterii hibride de la Chișinău, premierul Mihai Tudose, într-un gest diplomatic inexplicabil, a vizitat Republica Moldova, sprijinind pe față măsurile legislative pe care UE, atât prin Comisie, cât și prin Parlamentul European, le critică ferm.

Gestul șefului guvernului de la București se poate interpreta în două feluri. Fie decidenții instituțiilor românești, de la ministere la SIE și SRI sunt prizonierii lui Plahontiuc și ai prietenilor săi de peste Prut, și execută ordinele acestora. Fie România și-a schimbat politica față de Republica Moldova și a decis să o împingă în brațele Rusiei.

Este clar pentru toată lumea, inclusiv pentru instituțiile de la București care desenează politica externă a României în relația cu Moldova, că modificarea legislației electorale promovată de binomul Plahotniuc-Dodon va aduce la putere o majoritate socialistă, anti-europeană și pro-rusă, chiar în Anul Centenarului Marii Uniri.

Faptul că guvernul României, la fel ca alte forțe ostile integrării noastre europene, sprijină pe față, activ, binomul oligarhic Dodon-Plahotniuc, este de natură să genereze îngrijorare profundă în societatea din Republica Moldova.

Andrei Năstase,
Președinte al Platformei Demnitate și Adevăr

25 iulie 2017

Eu mă voi opri exact la două momente.

Primul ține de ”premierul Mihai Tudose, într-un gest diplomatic inexplicabil, a vizitat Republica Moldova”. Din ceea ce am văzut eu PM-ul României a venit în .md mai ales pentru a participa la festivitatea de transmitere către partea moldovenească a celor 96 de microbuze școlare. Repet, nouăzeci și șase de microbuze din partea României către copiii Republicii Moldova. Nu către Plahotniuc așa cum insinuiază ei despre ajutorul european, dar pentru copii. Putea zice măcar un cuvânt de ”Mulțumesc” celor din România (așa cum a făcut-o, de exemplu, fostul său camarad de luptă, Dodon, la Sadova). Deși, copiii lui stau bine mersi departe de Republica Moldova. Și nu de azi sau de ieri ci demult. De pe vremea când împreună cu fostul Premieri privatizau Moldova.

Al doilea moment e legat de ”Anul Cententarului Marii Uniri”. De când mă rog Andrei Năstase s-a făcut așa mare unionist? Oare când a alungat unioniștii în 2015 din piață cum era? Sau când mai recent îi tot alunga?

Din Năstase unionist ca din Ghimpu – om cinstit.

Sursă imagine: moldova.org

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?