fbpx

Societatea civilă vs sondajul PDM făcut de cei de la IMAS

Cei de la PD au băgat azi un sondaj. Îl puteți vizualiza și singuri raportul de pe urma sondajului (atent, e link de download). L-aș băga direct în trash ca temă dacă nu ar fi fost făcut de cei de la IMAS. Niciodată nu am văzut ca Doru Petruți și echipa să fie gata pentru bani mulți să afișeze porcării sau dezinformări crase. Barometrul Opiniei Publice făcut de cei de la IPP a avut mult de pierdut în credibilitate după ce o altă companie le face sondajul.

Teme politice la mijloc de vară nu sunt relevante. Acum se dă bătaia mare în societatea civilă. Și anume pe această temă mă voi axa. Întrebați câtă încredere au în ONG-uri/Asociații obștești oamenii au răspuns următoarele:

Eu am o ”dragoste” enormă față de așa-numite societate civilă (legătura duce la un articol din 2014). De prin 2010. De când antonița fonari umbla supărată că Filat nu a făcut-o ministru al Tineretului. Tare se rupea femeia să fie ministru. Pentru oamenii din societatea civilă, cu părere de rău, puterea politică e dorința supremă. Dacă nu mă credeți vedeți listele partidelor politice. Majoritatea au trecut de ONG-iști care, în proporție de 90 la sută toacă bani. Tot această ong-istă înverșunată cu scris pe picioare la ședințele guvernului a fost cea care a fost responsabilă de legea tutunului aprobată în tocmai 5 ani pentru că ea se interesa de politică și nu de ONG.

Dacă nu mă credeți că toacă bani vedeți atent PAS-ul. Nu acel politic, acel cu tuberculoza. Am scris că au tocat peste o sută de milioane de USD pe așa-numită luptă cu tuberculoza. Ați văzut efectul luptei? Nici eu.

Acum cei alungați din politică au revenit la ONG-uri. Unii la cele care i-au plodit, alții fac ONG-uri noi. Același Alaiba care spunea că la BEM totul va fi bine și-a făcut un ONG. Igor Grosu cu Maia Sandu și-au făcut un ONG despre care nu am mai auzit nimic. ”Activiștii” de la neDA alungați de la putere tot s-au apucat de ONGit 🙂

Problema cea mai mare în Republica Moldova e că oamenii care își doresc puterea fac cu totul altceva decât ar trebui să facă. ONG-urile din Moldova, majoritatea dintre ele, fac politică în loc să facă politici.

Sper că ați prins diferența, dacă nu … putem discuta.

Despre sondaj a scris și Andrei.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?