fbpx

Azi Grădina Botanică va cânta, afumată, ”Da, mamă, sunt beată” …

Ieri cineva pe facebook căuta bilete la un picnic cu frigărui gratis la Grădina Botanică. Așa am aflat despre un ”eveniment” cu concert care urmează să aibă loc azi la Grădina Botanică și în care sponsor principal și organizator sau ”bablosoplătitor” sunt băieții de la Rogob care vând carne bună dar fac și crenvurști pentru ”copii” și-s angajați permanenți la tenderele de stat.

Iată afișa picnic-ului:

În toate țările normale Grădina Botanică este pentru a admira, studia sau respira flora. În Republica Moldova Grădina Botanică e loc de petreceri, picnicuri și frigărui. Acolo sunt cârciume. Acolo se intră ușor cu mașina dacă plătești cui trebuie. Acolo totul e permis. Dacă ai cunoștințe bune.

Azi seara, Grădina Botanică va cânta renumita îmbinare de lexeme a Deliei ”Da, mamă, sunt beată” va mânca frigărui și va bea bere sau vin sau ce va mai fi pe acolo. Iar copii vor sta cuminți și vor asculta ce cântă Delia pentru că biletul pentru familie e mai ieftin decât să iai aparte pentru toți. Astfel se încurajează familiile să vină să asculte muzica frumoasă într-un ”cadru floral plăcut”.

Și organizatorii își vor lua ”bablosul”, compania își va lua doza de PR iar mâine, de dimineață, toți ei ne vor povesti povești despre cum trebuie să fie Moldova ideală și cât îs de buni unii politicieni sau cât îs de răi alți politicieni.

Iar copacii, nu-i de ajuns că au suferit de pe urma ninsorii vor trebui să sufere și de pe urma muzicii ”psiheDelice”.

Ei da nu-i pe asta, bablos să curgă.

O zi bună să aveți.

Later add:

Ieri Centrul Național de Mediu a încercat să facă curățirea Grădinii Botanice. Iată eventul de pe fb. Trebuia să-i roage pe organizatori să facă curat.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?