fbpx

Filip, la un ”piseatgram” cu contrabanda.

Ieri Pavel Filip a venit la ședința Guvernului cu o sticlă de whiskey:

Contrabanda este unul dintre cele mai triste fenomene care există. Chiar dacă aduce un venit sporit la o bună parte din familii mai ales în nordul Moldovei acolo unde vama e o gaură neagră ea de fapt scade mult potențialul economic al țării. Pe Nistru duc și aduc alcool. Pe Prut duc și aduc țigări.

Offtop: Cu asta se ocupă de fapt și unul din apropiații Alinei Zotea. Dar despre asta mai încolo, dacă va mai deschide gura.

Revenind la Premier. Eu am scris câteva săptămâni în urmă că unul dintre cele mai înfloritoare business-uri ale celor cu rutiere este aducerea mărfurilor de vânzare. Un exemplu concret, promovat ulterior și de postul de tembeleziune PornoTV, este aducerea de fructe din Italia. Acolo unde nu se plătesc deloc impozite.

Dacă tot a intrat Premierul pe 999.md poate să mai intre și în alte rubrici ca de exemplu cea de telefoane sau calculatoare care-s aduse de pe la Odesa.

Partea pe care, probabil, nu o știe Premierul e că aceste afaceri au ”krîșă” bună la Chișinău. Să vedem dacă va putea trece peste ea. Sau poate o va călca.

Pe pagina de facebook a privesc.eu găsiți aparte secvența video a discursului lui Filip despre scopul apariției sticlei.

Și, încă ceva, dle Filip, vizitați vă rog Piața Centrală, să vedeți ce băutură se vinde acolo. Mă tem că veți avea mari surprize. Oamenii, ca și cei de la grădiniță, din cuvinte nu prea înțeleg, tre și vizitați uneori ca să se apuce de lucru.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?