fbpx

Despre ”cum Igor l-a ridicat pe Andrei deasupra Maiei” sau ”sondaje cu iz moldovenesc”

Vinerea trecută Președintele Dodon a fost invitatul unei emisiuni moderată de Anatolie Golea. Acolo a povestit, ca de obicei, multe și diferite. Puțin însă au observat că a zis despre o oarecare favoare pentru Andrei Năstase înainte de alegeri. Relația bună, anteAlegeri, a acestora era cunoscută tuturor.

Redacția blogului nostru, a aflat despre ce favori merge vorba.

Andrei, înainte de alegeri, avea nevoie doar de procente. Procente în sondaje. De ce? Pentru că asta a fost înțelegerea între el și Maia – cel care are mai multe procente merge în calitate de candidat comun în alegeri.

Și Igor l-a ajutat. L-a ridicat deasupra Maiei. Chiar și dublu l-a ridicat. De 6 ori. Adică în 6 sondaje.

Un sondaj costă între 10 și 15 mii de eur în dependență de ce rezultate se doresc.

Astăzi a mai fost prezentat un sondaj. De fapt a fost prezentat BOP-ul, cel care în anii 2009-2011, era cel mai de temut Barometru. Doar că timpurile trec. Cu el trece și faima BOP-ului.

Ar fi, probabil, mai multe întrebări la realizatori, inclusiv legate de perioada sondajului care coincide cu săptămâna între Paște și Paștele Blajinilor care anul ăsta a fost plină de zăpadă, inclusiv legate de alegerea companiei, inclusiv legate de prezentări cu 101 procente …

Eu poate l-aș fi întrebat pe dl Barbăroșie dacă consideră corect să fie parte a BOP-ului atâta timp cât e implicat în activitate politică, dar, constat, că el este cel mai luminat om în acel juriu. Și asta poate fi văzut în prezentare, atunci când, fiind bombardat de întrebări, a răspuns calm, spre deosebire de un oarecare așa-numit ”expert independent” care e scrib de curte a ”ziarului național” și care stătea în stânga dlui Barbăroșie, care privea la cea care îl întreba la fel cum se uită un bulldog la un pechinez.

Asta e despre sondaje. Mai ales cele politice.

P.S. Dacă vreți un sondaj adevărat – duceți-vă în orice sat la mai mult de 30 de km depărtare de Chișinău și întrebați oamenii de acolo ce și cum se întâmplă.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?