fbpx

„Cum fac mențîi ruble pentru Paște” sau „O istorie despre doi mudaci cu koracikă!”

SPIA a MAI s-a autosesizat. Cel puțin așa zic ei.

////

Istoria povestită mai jos s-a întâmplat ieri, 13 aprilie 2017, începând cu ora 22.14, pe strada Mihai Eminescu, în dreptul Filarmonicii. Asta pentru serviciul anticorupție din MAI dacă încă nu-s duși de Paște acasă. Deși nu cred că se vor apuca oricum de lucru.

///

O prietenă, să o numim Alexandrina (dacă tot pe ministru îl cheamă Alexandru), venea de la o zi de naștere. În calitate de pasageră era o altă prietenă care, e și normal, ridicase câteva pahare în cinstea omagiatei.

Alexandrina nu iubește centura și vorbește la telefon mult. Pentru asta achită des amenzi. Acum era exact acel caz. Au oprit-o, i-au zis de centură și telefon și o somau să meargă la expertiză pentru că, li s-a părut ”bravilor menți” ea a băut. Ea le zice că nu a băut. Nu merge treaba. Unul din menți deja se dezbrăca să urce în mașina ei să o ducă la expertiză. Menții, unul cu numele Ruslan, au văzut că ea e moale și i-au propus o variantă simplificată – 100 (o sută) de euro și pleacă.

Alexandrina nu băuse și nu avea niciun chef să le dea bani mai mulți decât amenda pentru centură și telefon. În acest moment a sunat-o soțul. Ăștia, menții, urlau să pună receptorul. Într-un final i-au permis să vorbească. Debilii și-au dat seama că Alexandrina are copii acasă. Între timp unul a luat receptorul să vorbească cu soțul. Soțul Alexandrinei le-a spus franc. Duceți-o la expertiză dar faceți procesul verbal cum se cuvine ca să demonstreze că a pierdut timp cu voi. Totodată s-a angajat să-i trimită avocat.

Mentul s-a apropiat după asta de Alexandrina și i-a spus că poate pleca deși nu ar strica să le lase ceva cât o lasă inima.

Alexandrina, din milă față de menți, le-a dat 200 de lei. Totuși încălcase.

///

Cât de bou tre să fii ca să te comporți așa cu o femeie văzând că ai ”băgat-o în caloși”? Cu alde mânzat se ling pe bot și nu-i fac nimic că fuge de la locul accidentului dar cu o femeie se comportă ca … menții.

Sărbători frumoase să aveți!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?