fbpx

Südzucker bagă zahăr polonez în ambalaj ”Fabricat în Moldova” :-(

”Toamna târzie la noi la Lipcani,
Rece ca sfecla de zahăr.”

Grigore Vieru

S-a terminat sfecla de zahăr în Moldova am impresia. Asta dacă să te uiți pe eticheta zahărului ”Domnița” publicată câteva clipe în urmă de Corneliu Comendant:

Dacă e să facem strictă referire la ambalaj atunci problema cea mare a producătorului este că nu a acoperit inscripția ”Fabricat în Moldova”. Nimic mai mult în principiu or ei sunt o companie care face business nu pentru a promova produsele autohtone dar pentru a face bani. Este o problemă pe care ar fi bine să o recunoască și să o repare.

Problema în fond e alta. Prezența masivă a producției străine în magazinele din Moldova. Și nu că ar fi rău dar noi avem și zahăr mai calitativ, și lapte mai bun. Iarna asta în Moldova văzusem și lapte polonez. Și multe alte produse locale de calitate le avem. Doar că nu are cine le proteja. Nu are cine le subvenționa. Nu are cine încuraja producătorul autohton să lucreze pentru Republica Moldova și nu pentru rusia sau alte țări unde-și pot vinde producția mai scump.

Ce ne mai rămâne să importăm din ceea ce avem în Moldova? Or sunt pline magazinele de viță-de-vie din Peru iar procentajul de vin din afară în cupajele ”moldovenești” poate ajunge și la 30 la sută fără a fi indicate pe etichetă.

Am impresia că în curând se va importa și pâine proaspătă de prin Israel sau aceeași Polonia.

O zi bună să aveți.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?