fbpx

Viorel Mardare: ”Omul Universal Moldovenesc.”

Viorel a scris această însemnare fix 4 ani în urmă. Deoarece și-a închis blogul o reproduc aici să poate fi lecturată și de urmași. E valabilă oricând.

///

Doi ani în urmă oamenii noștri au scris despre o curte. Și despre grădinița „Lăstăraș” (denumirea vine de la rusescul cuvânt „Laste”, necesare pentru a înota până la). Postarea este valabilă până astăzi. Mă bucură perenitatea moldovenescului modus vivendi.

Mă mai bucură universalitatea omului moldovenesc. Omul Universal Moldovenesc fojgăiește prin băleguță, încălecând Cayenne-ul, Huienul, Pizdenul, pentru ca spre seară să strălucească la prezentația novoi pricioski ot parikmaher Puțulică.

Oamenii Universali Moldovenești ar putea pune mână de la mână ca să acopere băltoaca din fața uneia din cele mai fițoase grădinițe din oraș — „Lăstăraș”, dacă tot fac ambuteiaj dimineață de dimineață în curtea cu pricina. Dar, eterna întrebare, apare: nahuia? NA-HU-IA? Chirtoacă pentru ce a fost trimis pe Pământ? Ca să astupe borticelele de sub roata Huienului și Pizdenului.

Poză proaspătă, fierbinte, de la Deadea Volodea (lui Deadea Volodea îi vom dedica spațiu aparte pe blogul nostru):

Deadea Volodea a filmat și un filmuleț frumos:

***
Firma „Carla’s Dreams” cântă frumos despre o chestiuță absentă cu desăvârșire la nația noastră — despre integritate.
INTEGRITÁTE f. 1) Caracter integru; sentiment al demnității, dreptății și conștiinciozității, care servește drept călăuză în conduita omului; onestitate; cinste; probitate. 2) Stare a unui lucru întreg, intact. [G.-D. integrității; Sil. -te-gri-] /

***
Suntem un popor de oameni muncitori. Chirtoacă, suka, ne strică viața.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?