fbpx

Chirinciuc, sursă de bani pentru presa moldovenească sau ”Adio Autostrada Moldova” …

Pentru cei cărora le este lene să citească toate literele:

1. Chirinciuc sponsorizează presa, mai ales cea de opoziție. El le dă bani ca să publice de bine despre el și minister și le mai dă bani ca să nu publice adevărul despre porcăriile pe care le face sau pe care le-a făcut el și cei de la minister.
2. Chirinciuc nu pleacă astăzi cu delegația guvernamentală la Piatra-Neamț deși, omologul său din România, va fi în delegația Prim-ministrului Grindeanu. Omul îi este în cot de drumurile care ar putea lega Uniunea Europeană de Republica Moldova.

Și acum pe lung.

Iurie Chirinciuc este proprietar a mai multor afaceri cu mobilă. Nu doar în Moldova și Italia dar și în România și chiar rusia. Omul s-a avântat cândva în fotbal. A sponsorizat câțiva ani clubul de fotbal FC Costuleni. Această fotografie este din acea perioadă:

După asta s-a avântat în politică. A decis că trebuie să fie membru al PLM. Probabil din cauza faptului că soția sa a fost condamnată în România pentru fraudă fiscală și vroia neapărat unirea cu România ca el, în calitate de mare politician să-i ceară amnistierea.

De cel puțin doi ani Chirinciuc sponsorizează o grămadă de presă. Nu doar cea liberastă (a participat, împreună cu Topal, Dârda și Nastas, la cumpărarea NorocTV) dar și cea de opoziție. Le plătește ca nu cumva să apară ceva negativ despre el. Țineți minte istoria cu teza de doctorat plagiată? Nu a scris nimeni (în afară de realitatea.md) despre faptul că la ASEM i-au dat titlul de doctor pentru o teză scrisă de un actual viceministru și care, de fapt, este un plagiat. Nici măcar Europa Liberă.

Și cazuri au mai fost. Cel mai recent este faptul că din partea Ministerului la Geneva a zburat o agramată cu numele Dorina Bagrinovschi, care, conform surselor mele, nici măcar nu mai este angajată la MTID. Înainte de a privi discursul ei de la Geneva vă previn că veți râde mult.

Probabil tot pe ea vroia s-o transmită la Piatra Neamț. Acolo unde astăzi are loc ședința comună de guvern (conform gov.ro) sau o ședință a delegațiilor (conform gov.md). Ministrul care, zice el, pledează pentru Unirea cu România nu a mers încolo deși la ședință va participa și omologul său din România, Alexandru Răzvan-Cuc.

Ar fi fost o posibilitate foarte bună de a discuta despre autostrada ”Moldova” care ar putea lega Târgu-Mureș de Iași și implicit de Ungheni acolo unde ministrul are o fabrică de mobilă. Doar că el nu are nimic pregătit pe tema asta. Lui îi este în cot. El discută planuri grandioase despre reabilitarea aeroportului din Bălți cu cazacioși din #transnistria sau rupe legăturile și contractele cu firmele din România. În loc să vadă ce se mai întâmplă cu drumul spre Ungheni argații lui Chirinciuc nu-i plătesc companiei Pa&Co garanția de bună execuție din contractul semnat. Detalii vedeți pe site-ul ministerului. În presă nu căutați. Că ăștia îs plătiți să închidă gura.

Și cazuri de ăstea mai sunt multe. Eu nu am timp de toate și de toți. O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?