fbpx

Carne expirată din Belgia în cârnațul moldav

Atunci când cineva mi-a povestit faptul că în Republica Moldova se importă carne cu termen expirat din Belgia m-am gândit că asta e poveste de adormit copiii iar cunoștința ceea îmi scrie ce visează noaptea.

Atunci când am ajuns în Moldova și în discuția cu cineva care cunoaște domeniul mi-a zis că de fapt este o practică normală pentru companiile moldovenești să cumpere carne expirată din Europa am înțeles că lucrurile pot sta mai rău în spațiul dintre Prut și Nistru decât îmi închipui.

Schema e simplă: Carnea o importă o companie terță. Tot acea companie se înțelege ca la vamă, brusc, termenul să expire peste jumătate de an. După asta compania de producere a mezelurilor o folosește în diferite cârnațuri care cer anumite tipuri de carne, chipurile.

Toți fericiți, toți mai bogați. Mai puțin consumatorii.

Și, partea cea mai tristă, că asta o face nu doar o companie.

Aveți grijă ce mâncați …

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


2 Comments

  • Irina |

    Dinu, ce vina are aici Eu? Sunt hotii moldoveni care se otravesc unii pe altii. Carnea expirata poate fi folosita de ex pentru granulele pentru caini si mate, dar nu pentru carnatii pe care ii fabrica moldovenii ca sa-i vanda altor moldoveni. Distributorul de carne nu e responsabil pentru ce face din ea clientul final.

So, what do you think ?