Biserică în ograda Grădiniței? Fașim!

Începuturile acestei însemnări, care și majoritatea, își are originile pe Facebook. O săptămână în urmă Eșanu arăta că în ograda unei grădinițe din sectorul Râșcani a Chișinăului se construiește o ”Bibliotecă cu Centru de Educație Moral-Spirituală”. L-am rugat să meargă într-acolo să facă mai multe fotografii eu între timp încercând să aflu ce-i cu autorizația de construcție.

Iată fotografiile făcute de Eșanu:

Normal că nu am putut da de autorizația de construcție. Pe cadastru pământul aparține grădiniței. Altfel decât să sun direct la grădiniță și, prin înșelăciune, să confirm că va fi o biserică nu s-a putut. Vă propun să ascultați dialogul avut azi dimineață cu Doamna Gîscă Valentina, directoarea grădiniței nr. 150 în ograda căreia se construiește această ”Bibliotecă”:

Așadar, această ”Bibliotecă” are părinte deja. La paște probabil se vor sfinți mirinde acolo. Și, probabil, va avea și un altăraș. Și are și o poziționare bună, cea mai apropiată biserică e cam departe, tocmai la căminele UTM 🙂

Ca să înțelegeți unde e vă dau și legătura către Google Maps.

Și, cum spune doamna directoare, ”pentru copiii grădiniței noastre și în preajmă” va fi educație ”moral-spirituală”, adică religioasă, adică biserica în grădiniță. Risc să vă amintesc că Republica Moldova este un stat laic.

În loc să se gândească la sănătatea copiiilor, la educația unei generații sănătoase, ei au de gând să dogmatizeze copiii din grădiniță.

#mat

Later add: Azi Dumitru a plasat pe net un reportaj foto dintr-o bibliotecă cu stadion dintr-un sat din Germania. Comparați și singuri.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?