fbpx

Dle Candu, aveți soveste, societatea civilă nu reușește să spele bani pe marginea votului uninominal! Dați-le timp!

Astăzi câțiva oameni care se prezintă în public drept ”reprezentanți ai societății civile” au făcut o conferință de presă. O puteți urmări și voi live pe Privesc.eu:

”Reprezentanți ai societății civile” într-o conferință de presă. 7 martie 2017. Sursă foto: privesc.eu

Pe scurt:

Au fost alegeri. A fost decizia Curții Constituționale. Peste o lună jumătate de la decizia curții ăștia din ”societatea civilă” îl roagă pe Candu să facă un grup de lucru pentru ”înlăturarea deficiențelor sistemului electoral” (asta a fost un fel de laitmotiv la conferința de azi). Candu răspunde peste o lună că hai să facem grup de lucru pentru a modifica legislația. Ăștia azi l-au trimis în origini și au zis că ei vor lucra numai pentru a ”înlătura deficiențele” și nu pentru un nou sistem electoral.

Acum pe lung:

Dle Candu, chiar nu aveți un pic de simț? Chiar nu înțelegeți că oamenii ăștia nu pot așa repede să lucreze? Ei au nevoie să scrie proiecte, să ceară bani de la fundații internaționale. De altfel cum să întrețină casele în care locuiesc și din ce bani să toarne benzină în SUV-urile din proprietate?

Dle Candu, chiar nu vă e milă de sărmana ”societate civilă” care trăiește din otkat-uri și din faptul că face proiecte de legi câte 5-6 ani doar pentru a motiva partenerii lor să le mai dea niște bani.

Dle Candu, aveți soveste la urma urmei, dați-le timp la oameni, ei nu-s gata să discute, doar după alegerile din 2018 când unii dintre ei vor fi pe listele mayașilor sau papuașilor.

Concluzie:

Cineva din speaker-ii de azi a zis că în răspunsul său, la o adresare mai veche, Comisia de la Venezia a zis că un nou sistem electoral poate fi adoptat nu mai târziu decât cu un an înainte de alegeri, doar după ce se discută pe larg în societate și este consens politic.

Până la alegeri mai este un an și jumătate.
Proiectul pentru asta și e propus public ca să fie discutat.
Consensul politic la noi se obține. Amuș mai apare un PLR2 sau un PSRM reformat 🙂

Eu am impresia că ”societatea civilă” avea să fie tare fericită dacă Plaha adopta tacit proiectul. Banii de la donatori pentru așa chipeș ar fi venit fără să scrie proiecte 🙂

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?