fbpx

”Salvați copiii” parchează ca porcii/scroafele // ”Viber”ul poliției divulgă datele informatorilor :-(

Disclaimer:
Dragi porci/scroafe, eu îmi cer scuze că v-am folosit bunul nume în titlu dar așa este vorba moldovenilor. Eu sunt sigur că, în caz că ați avea permis, ați respecta regulile circulației rutiere.

///

Scoatem mai departe arhiva de însemnări pe care nu am reușit să le scriu cât eram în Republica Moldova. Azi vă prezint un caz care a avut loc pe data de 23 februarie 2017 și în care principalul actor este doamna Dina Roșca, președinta organizației Creștină de Ajutorare ”Moldo Olandeze”.

Ea se prezintă drept președintă la ”Salvați Copiii” deși, vedeți și singuri, la Ministerul Justiției e altă denumire. Dar nu asta contează în principiu. Dacă vreți și vă este interesantă experiența ei, poftim, un screen de pe linkedin-ul ei:

Doamna de 16 ani e președintă la această organizație. V-aș da și site-ul lor dar astăzi, de dimineață, nu era accesibil.

Doamna Dina Roșca este o demonstrație perfectă a sistemului putred al ”societății civile” din Moldova. Despre astfel de reprezentanți am scris de nenumărate ori. Oameni, care alde Macovei de la API, sunt regii organizațiilor lor și-și cumpără rapid apartamente, SUV-uri, vacanțe de lux etc.

Anume SUV-ul doamnei Roșca a fost motivul de ce scriu despre ea. Priviți cum a parcat în ziua de 23 februarie bolidul ei, recent achiziționat (de ce recent? Pentru că numerele nu-s vechi):

L-a parcat în intersecția străzilor Constantin Tănase și Grigore Vieru, pe trotuar:

Un cetățean responsabil, prieten al unui cunoscut a trimis către cei de la INP (sau IGP că eu mă încurc mereu), fotografiile cu locația bolidului doamnei președintă:

Mare i-a fost mirarea când peste puțin timp a fost sunat de către doamna Roșca și întrebat ce treabă are să se jeluie pe faptul că a parcat ca …

După acest caz eu am câteva întrebări:

1. Faptul că ești ”societate civilă” și toci banii veniți de la olandezi pe donații pentru copii îți dă dreptul să parchezi ca …?
2. Cât de sigură este informația pe care oamenii o transmit prin Viber și cât de siguri ei pot fi după acest caz că nu-i vor găsi stăpânii de mașini parcate de-a oaia să le dea cu ceva în cap?
3. Chiar totul e așa de ”putred în Danemarca”?

Să aveți o zi bună!

///

Mesajul doamnei Roșca, transmis prin intermediul facebook, după citirea însemnării:

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?