fbpx

Despre Corman, Marin Ciobanu și investițiile în Orhei

Prima știre citită azi a fost cea cu privire la activitatea de bază actuală a fostului speaker al Parlamentului, Igor Corman. O puteți citi și voi pe curentul.md. E despre faptul că gestionează la moment afacerea companiei SEBN care produce cabluri pentru industria de automobile.

Nu știam că anume ei vor produce cabluri la Orhei. Nu știu dacă ați mers pe centura Orheiului dar acolo, neajungând la răscrucea spre Rezina, până la benzinăria Rompetrol, acum este forfotă mare. Inclusiv cei de la Strabag construiesc o hală enormă de producție. Despre ea, pe chat, mi-a povestit Marin Ciobanu, fostul administrator al ZEL Bălți, fostul luptător pentru ”neam și țară”, fostul ministru în guvernul Sturza etc etc. Trebuia să ne vedem la o cafea în oraș dar nu mi-a mai reușit. E vina mea. El îmi povestea despre cel puțin 6 locații noi de investiții iar una dintre acestea este anume aceasta de la Orhei.

Acolo vor fi angajați circa 2500 de oameni. Și nu doar angajați dar și învățați ce au de făcut. Așa e și la Draexlmeier în Bălți, așa va fi și aici.

Lipsa locurilor de muncă și a perspectivei e primordială în viziunea mea pentru cei care vor să rămână în Moldova. Restul se face încetul cu încetul.

Vrem noi sau nu vrem, dar Orhei în acești ani devine un exemplu cum trebuie să fie tratate problemele orașului. Ei trebuie să simtă că orașul are un conducător și nu un GlodMăn sau un Harry Potter. Chiar dacă Primarul de Orhei e în arest oamenii văd schimbări. Toți îi consideră pe orheieni naivi. Ia să-i întrebați când se va deschide fabrica de producere a cablurilor cum se simt. Și mai sunt câteva obiective unde se vor oferi locuri de muncă.

Toți spun că tineretul în .md nu are viitor sau nu se poate manifesta. Primarul de Orhei a împlinit azi doar 30 de ani 🙂

Sursă foto: http://qualteh.com/

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?