fbpx

Despre câini, balabol și exemplul Orheiului

Alaltăieri am fost la Bălți. Acolo, primarul-balabol, a mai găsit o temă de discuții – câinii vagabonzi. Balabolul, cel care a tot promis marea și sarea acum se apucă să facă un centru de plasament pentru câinii străzii. Asta după ce a făcut tocmai un trotuar la Gara Auto 🙂

Și cel mai funny din tot asta e când balabolul bălțean, cunoscut bine pentru că una spune și alta face, afirmă sus și tare că acest proiect va fi unul de pionierat în Republica Moldova.

Balabolul pe lângă faptul că e un pic surd e și un pic chior. Iată o însemnare scrisă în septembrie 2016 despre primul centru de plasament al animalelor deschis de un primar recent. Shor l-a deschis în Orhei jumătate de an în urmă. Și fără multă zarvă și laudă neapărat. A luat, l-a făcut și l-a deschis.

O altă parte funny este că specialiștii din Bălți nu-l mai cred. La o emisiune în formă de talk-show de la televiziunea care-i aparține una dintre specialistele principale veterinare din oraș spunea că un astfel de adăpost oricum nu va fi construit rapid iar în oraș se vor forma două echipe, care, dacă vor avea bani, for steriliza câinii și mâțele. A zis că cineva le-a dat ceva bani pentru 20 de câini dar mai departe speră să se implice voluntarii. Aha, acei de la Partidul LOR care acum fug ca șoarecii de pe corabia care a rămas fără bani.

Între timp, ieri și alalătieri Chișinăul a fost împânzit de gazete editate pe hârtie bună a partidului. Balabolul în loc să cheltuie bani pentru orașul care l-a ales în calitate de primar îi cheltuie pe panaramele sale din presă și pe serviciile tipografiilor.

Aaaa, și a adăugat de lucru gunoierilor 🙂

Sau poate așa și a fost ideea, să ajungă la gunoi. Gazătul 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?