fbpx

martirizarea Jurnal Trist Media

Înainte de a începe lecturarea vă invit să citiți articolul precedent de pe blog dedicat schimbărilor de la JTV, declarația oficială a celor de la JTV și, de ce nu, editorialul lui Val Butnaru.

Și acum, pe puncte, să fie mai simplu pentru mine:

1. ”De la lansare, Jurnal TV a adus lumină şi adevăr în casele oamenilor, reflectând în mod obiectiv şi echidistant realitatea.” Am râs mult când am citit acest început de declarație. Dl Botnaru se face a uita cum ruga jurnaliștii în 2009 să nu scrie despre porcăriile care deja se începuse în Alianța de Guvernare. Argumenta atunci simplu că ”ei îs ai noștri, știți cu ce greu i-am adus la putere”.

2. Dl Botnaru uită că ei cu Plahotniuc nu jucau fotbal dar un fel de Wrestling. Să nu amintim de câte ori au arătat bloggerii că JurnalTV difuzează emisiuni piratate. Despre salariul în plic eu tac. L-am primit și eu de acolo în plic.

3. JTV acum preferă să se victimizeze în loc să arate că motivele principale de ce sunt alungați din SkyTower sunt financiare. Au datorii de circa 2 milioane de lei pentru chirie, iar proprietarii clădirii e și normal îşi doresc să recupereze investiția în turnul din centrul orașului. Sunt sigur că se vor găsi chiriași pentru clădirea de vizavi de ULIM.

4. Sorin Bucătaru a pus pe fb ieri un screen al banilor care veneau, oficial, în JTV, de la partide. Dar oare cât venea pe cale neoficială. Atât pentru producători, directori cât și pentru amantele politicienilor angajate în JTV 🙁
Atât Filat, Platon cât și balabolul moscovit deja nu mai finanțează televiziunea iar Țopa nu este dispus să plătească de unul singur. Mai ales că războiul mediatic l-a pierdut. Și în loc să recunoască se martirizează. Parcă văd cum încep colectarea de fonduri de la spectatori.

5. CCA 🙂 Dacă Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Moldova ar lucra și nu ar suge (aici mă refer mai mult la bani din buget și nu la ceea ce v-ați gândit voi) atunci am avea un JTV închis demult. Și nu doar JTV 🙂 Simt eu că nici acum nu-i va închide CCA. Pentru că de altfel proprietarii de la Frankfurt vor scoate la iveală tot compromatul pe unii membri din Consiliu. Inclusiv casetele video filmate chiar în interiorul CCA.

6. Ultima. Despre proteste. Țineți minte anul 2014? Atunci când chipurile JTV era presată. Știți că motivul de fapt erau datoriile. Doar că protestele nu aveau drept scop apărarea JTV dar lansarea unei mișcări politice. Am fost la primele proteste, până când am înțeles că interesele sunt altele. Cu totul altele.

Aveți grijă ce citiți și de unde vă informați.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?