fbpx

Plahotniuc, învățătura şi reformele …

Știu că titlul seamănă a ”Ленин и дети” dar chiar nu am chef și nu am idee cum să-i zic mai corect. De ce? Pentru că cel puțin încă doi ani la guvernare vom avea un guvern condus de Partidul Democrat al cărui lider, deja și oficial, este Vlad Plahotniuc, cel care a fost omagiat ieri.

Domeniul educației este și a fost mereu unul dintre principalele interese ale acestui blog iar, dacă tot Plahotniuc a publicat pe blogul său biografia sa, e interesant ce crede el despre ea or eu tare sper ca Guvernul ăsta să înceapă să facă reforme și în educație (numai nu cu Fusu în fruntea ministerului).

Dacă ați citit biografia puteți vedea că circa o treime din articol e despre școală și universitate. Studiile se percepeau drept competiție și nu drept o obligație ceea ce este foarte greu de obținut de la copii or pentru majoritatea dintre ei e chin să se ducă la școală și să studieze. Totodată studiile sunt obligatoriu de terminat (și aici este cazul cu studiile de la Politehnică).

Revenind la educația din Republica Moldova eu cred că atât eu cât și voi înțelegeți că sistemul are nevoie de o reformă radicală și nu doar cosmetică (așa cum s-a făcut cu BAC-ul și universitățile). Sistemul are nevoie de reforme care să înceapă de la grădinițe. Anume de la acele grădinițe care ultimul timp sunt în centru atenției. Doar printr-o reformă de jos în sus s-ar putea obține rezultat.

Ce treabă are cu asta Plahotniuc? Vrea el sau nu vrea el este responsabil direct de ceea ce va fi în următorii doi ani până la alegeri. Și dacă tot se mândrește cu studiile și, mai ales, cunoștințele și abilitățile, pe care le-a obținut în timpul anilor de studii la școală, universitate și acasă, având doi profesori pedagogi, ar trebuie să se implice în reforma educației și la nivel de stat.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?