fbpx

Cum îl va face Dodon pe Ceban primar, sau cum un partid poate avea mai mulți lideri

Probabil va fi mai simplu să scriu pe puncte.

1. La tema zilei. Timofti nu l-a demis pe Șalaru și l-a trimis pe Ghimpu să se dea cu capul de pereți. Eu 5 zile în urmă scriam despre faptul că Timofti nu trebuie să lase țara fără ministru al apărării, totuși este comandantul suprem al Forțelor Armate.

2. Zilele ăstea discutam cu cineva că pe dreapta, pentru alegerile parlamentare din 2018 (anticipate nu vor fi, vă asigur) e loc gol (de ce, vă explic un pic mai încolo). Acum pe dreapta este nevoie de un partid care să aibă mai mulți lideri. Un fel de PLDM-ul anilor 2007-2009, atunci când unii votau pentru Godea, alții pentru Tănase iar terții pentru Filat.

3. Azi discutam cu cineva despre numirea lui Ion Ceban în calitate de purtător de slovă a președintelui. Interlocutorul îmi explica că asta înseamnă ”moartea politică” a lui Ion, or el e bun la primărie. Doar că nu e așa. Ceban rămâne și în CMC.

4. Ceban va fi primar. Și aici vă reamintesc o însemnare scrisă o lună în urmă. Chirtoacă va fi demis. Grație acestor alegeri neDA și #pas vor pierde și ceea ce au din cauză că se vor bate între ei.

5. greceanîi e noua președintă a psrm. Oamenii zic că femeia se pricepe, deși eu, repet, nu am niciun respect față de ea după faza cu 7 aprilie. De asta nici nu îi scriu numele cu majusculă.

6. Bătrâncea va fi șef pe psrm în Parlament. Tânăr, mai puțin experimentat dar bun organizator. El a fost responsabil de organizarea congresului. El acum umblă și protestează. El este văzut chiar și de Dodon drept unul din viitorii stâlpi ai partidului.

7. În Moldova nu avem partide cu tradiție. Liderul de partid automat se întronează acolo pe veci. Vedeți cazul lui Ghimpu. Cazul lui Lupu nu mi-l arătați, pentru că știți voi bine cine-i lider la PD.

8. Moldova nu va devia de la calea europeană. Să vedeți.

///

Și încă ceva: Ceban îi va da un pumn în bot lui Chirtoacă. Pentru că ”Mama-i sfântă pe pământ”!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?