fbpx

”Regina” Maia – singură în fața politicii …

Această însemnare a fost scrisă alaltăieri seara. Dar nu am publicat-o pentru că m-am gândit că ieri, după conferința de presă, lucrurile se vor schimba. Nimic nou. În afară de faptul că foștii ”voluntari” au băgat pe facebook imaginea cu ”așa președinte ați fi putut avea”.

///

Un prieten a zărit-o astăzi în trafic pe cea care se visa președintă a Republicii Moldova – Maia Sandu. Femeia care timp de o lună jumătate a umblat înconjurată de alai și alături de, probabil, cel mai bun bodyguard al Republicii Moldova (Vasile Popa, v-am povestit despre el).

Era singură. Concentrată la drum. Tristă.

Și ar avea pentru ce. În calitate de om o înțeleg perfect.

În timpul campaniei electorale ea a fost considerată de echipa ei și toți cei din ”tribul mayașilor” drept o regină. Un fel de Filat în Guvernul Republicii Moldova. Asta când toți te consideră sfânt și nu au dreptul să iasă din cuvântul tău și nici sfaturi nu au voie să îți dea. Tu ești în vârful piramidei și doar asta contează.

În fața ei au îngenunchiat toți, de la ambasadori și simpli funcționari de stat până la cel mai crâncen concurent din ”bazinul electoral” – Năstase.

În fața ei cădeau rating-urile și tot ce ține de sociologie. Asta în cazul în care erau făcute pe facebook.

În fața ei a căzut chiar și site-ul de vot online – votum.md. Da, au fost multe mii de voturi anulate pe site pentru că erau fake, dar asta mai puțin contează.

După data de 14 totul s-a schimbat. Brusc facebook-ul nu mai era așa galben.

Brusc armata de oameni care comentau a dispărut în neant, iar articolele despre trolli care era îndreptat spre Dodon a devenit viabil pentru Maia.

Armata de „voluntari” a dispărut și ea lăsând în urmă doar facturile care trebuiau achitate de pe contul partidului.

Maia a rămas singură.

Și a plecat. În Germania, și pe urmă la Londra.

Între timp, prin judecăți și în final la Curtea Constituțională, reprezentantul concurentului electoral Maia Sandu a jucat o farsă. O farsă tristă dar în costume scumpe. Și a înțeles că joacă prost. De asta nici nu a venit ieri la orele 16, atunci când Tănase a pronunțat decizia Curții.

În tot acest timp Maia nu a înțeles un singur lucru, ea a fost un experiment.

Un experiment pentru finanțatorii din București, Frankfurt și alte părți.

Un experiment pentru membrii de partid.

Un experiment pentru ”echipa de PR” care până acum maximum ce a făcut asta a creat bannere și a vândut nume de domeniu.

Pentru ei ”Maia Sandu” a fost un experiment reușit, mai ales financiar.

Da nu pentru ea …

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?