fbpx

Despre cum va falimenta liceul ”Heritage” cu plata anuală de peste 4000 de euro // Facebook știe tăt

Zilele ăstea a apărut știrea că din 1 septembrie 2017 în Chișinău își va deschide larg ușile un nou liceu. ”Heritage” se va numi. Cam așa va arăta:

Liceul va dispune de tot ce are nevoie un liceu modern. Va avea maximum 20 de elevi în clase și circa 450 de elevi în total. Profesorii vor veni să predea de peste hotare. Se va învăța în engleză și română după programe europene coordonate cu cerințele Ministerului Educației. Pe scurt – un liceu bun și de fițe.

Plata anuală va fi de peste 4000 de euro.

Și aici intervine calculul bugetar al oamenilor de pe facebook care îi prezic un faliment rapid liceului pentru această plată mare și, cred ei, exagerată.

Doar că:

1. În Chișinău sunt destule grădinițe private unde plata lunară e între 200 și 500 de euro. Înmulțiți la 12 și vedeți ce vă iese pe an.

2. În Chișinău sunt mult mai mult de 450 de părinți care ar fi gata să plătească acești bani doar ca odraslele lor să învețe în cel mai ”cool” și ”chic” liceu al orașului. Dacă nu-i știți deschideți revistele galbene ale Moldovei și-i veți vedea – proprietari de afaceri, miniștri cu bani câștigați din otkaturi și tendere, etc etc.

3. Liceul e construit de Ciornîi care are (probabil) nepoți de dat la școală și Sinan Bora care probabil tot are copii de dat la școală. Oamenii în loc să-și trimită copiii la studii peste hotare le construiesc instituții de studii aici, în Chișinău.

Nu ne rămâne decât să urmărim cum, în fiecare dimineață, zona din strada Butucului sau unde se mai construiește liceul să fie plină de șoferi care duc copiii la școală, de mașini de lux care și mai de care și de mame cu strazicuri 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?