fbpx

Și, totuși, Maia știa că bizjet-ul nu e achitat din banii statului sau ”Cum o fo Maia cu bizjetul la Briusăli”

Să începem, din start, cu o mică precizare, pentru cei cu ochelari de cal. O precizare cu privire la articolul despre zborul spre Doha.

În hotărârea de guvern cu privire la deplasarea din Doha este menționat următorul fapt:

Cheltuielile de transport pentru membrii delegaţiei marcaţi cu asterisc, precum şi de cazare şi diurnă pentru toţi membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare.

Cu asterics sunt marcați doar Bobeică Corneliu și Tudor Ulianovschi. Respectiv doar pentru ei s-a achitat drumul. Pentru restul s-a achitat, din fonduri de stat, doar cazarea și diurna.

Puteți zice că Luchianiuc iar aiurește dar vă propun să vedeți o altă hotărârea de guvern, adoptată în aceeași perioadă, cu privire la deplasarea unei delegații guvernamentale (dar și cu deputata verde Maria Ciobanu) la Erevan. Acolo scrie negru pe alb:

Cheltuielile de deplasare (transport, diurnă, cazare) pentru membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare.

Sper că simțiți diferența, nu? Dar la această deplasarea minunată în Armenia vom reveni mâine, probabil.

Deci, Maia Sandu, cu toată delegația guvernamentală a mers spre Doha. Pe data de 12 ei s-au deplasat cu același avion TC-FIB spre Bruxelles. Pe data de 13, după ora 21, au venit cu aceeași cursă charter în Chișinău.

kiv-doha-bx-kiv

Chiar vreau să văd ce vor cânta cei din echipa Maiei Sandu despre acest fapt. Mai ales că sunt unii dintre ei care consideră că nu e cuvenit ca o persoană publică să își ceară scuze. Nu e de nivelul ei. Dar la aspectul scuzelor voi reveni probabil joi. Să văd cum mă mai irită membrii sectei.

După istoria cu acest zbor charter eu aș avea câteva întrebări la candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, și anume:

1. Cum s-a simțit Maia Sandu în avionul privat achitat de către Shor (cel mai probabil)? El a povestit despre aceste zboruri private achitate din banii BEM chiar în autodenunțul său de anul trecut.

2. Nu consideră că a încălcat legea și a primit un folos necuvenit sau cum se mai descrie asta în Codul Penal sau care cod mai este acolo? Asta în condițiile în care ea, în calitate de ministru al Republicii Moldova a zburat cu un avion achitat de către privați?

3. De ce Maia Sandu nu a ieșit în conferință de presă sau măcar cu un status pe facebook despre faptul că a zburat cu o cursă charter și cu un bizjet de lux în Doha iar mai apoi de acolo spre Bruxelles și Chișinău? Nu cred că ea nu își dădea atunci seama de costurile de zbor pentru un avion privat. Iar dacă credea că e din banii statului nu crede că ar fi fost corect să fi venit înapoi în Chișinău și nu cu escală de o noapte la Bruxelles?

4. Cine a achitat hotelul din Bruxelles și cum rămâne cu ziua de 13 decembrie 2012, care era joi și în care doamna ministru era la lucru?

5. De ce, atunci când rise.md a publicat cu lux de amănunte istoriile legate de zborurile lui Dodon cu avioanele lui Plahotniuc și cu alte bizjet-uri nu a ieșit să anunțe că în timp ce era ea în Guvern, Filat & Co au achitat din banii statului peste 600 de mii de lei companiei Nobil Air pentru zborurile private. Dacă se face cumva că nu știe lasă să întrebe în echipă. Acolo sunt mulți oameni care știu.

Și, special pentru rise.md, delegația spre Doha:

delegatia

Și tot acolo sunt oameni care știu că toate aceste curse, per total, au costat minim 70 de mii de euro. Mă refer la triunghiu Chișinău-Doha-Bruxelles-Chișinău.

Ajunge pe azi cu avioanele cred eu. Mâine discutăm mai departe despre Nobil Air, Plahotniuc și … nisporeneni 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


4 Comments

  • Oleg |

    Vezi ca nu esti atent deloc bai baiatule…. in hotarare scrie clar: „Cheltuielile de transport pentru membrii delegaţiei marcaţi cu asterisc, precum şi de cazare şi diurnă pentru toţi membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare.”
    Adica pentru Bobeică Corneliu și Tudor Ulianovschi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene trebuie sa suporte Transportul + Cazare +Diurna.
    Pentru ceilalti Ministerele din care fac parte acopera doar Cazarea si Diurna, iar transportul NU!
    Costul transportului il preia, in cazul nostru, Guvernul.
    Se numeste Alocare de Costuri.
    Ha ha ha, ОБЛОМ!
    Ar fi frumos sa dezminti prostia care o debitezi.
    Numai bine!

  • Albert Franz |

    Si? Ea a mers cu o delegatie guvernamentala, nu de una singura. Ce mai vrei, sa stea acasa? Dodon a cheltuit pe deplasari peste 123 mln de lei, pe multe calatorii, pe astea nu le vezi?
    Se vede ca esti un troll platit. Te vinzi pentru bani, apoi vrei viata buna! 🙁

So, what do you think ?