fbpx

Maia și ”studenții proști”

Campania asta, cu părere de rău, trece pe un făgaș sexist evident. În joc a intrat și echipa #jiosAliansu din componența staff-ului Maiei Sandu. Au preluat mesajul lui Timofti despre coaie. Dar despre asta altă dată.

Gândul de azi este despre stereotipuri și ”falsificarea” alegerilor.

Ieri echipa #pas au făcut o conferință. Cu studenți sau foști studenți pe fundal. Și chipurile li se încalcă drepturile pentru că nu le este permis să voteze în localitatea în care își fac studiile.

Echipa Maiei îi consideră pe tineri proști. Și explic de ce:

1. Ultimul termen de depunere a unei declarații la primăria de sector sau la secția de votare unde un tânăr vrea să voteze a fost pe 29/30 septembrie.
2. Echipa #pas nu a scris nimic despre faptul că tinerii să se care la secțiile de votare. Au scris doar un mesaj pentru cei de peste hotare, care, de fapt, vin la ambasadă și votează pe listă suplimentară și nu e neapărat să depună declarație preventiv.
3. Pe profilul Maiei însă, pe 28 septembrie este o țedulă întreagă despre cât de importanți sunt tinerii pentru Moldova.

Sunt câteva clișee pentru ”falsificare”:
1. Liste
2. Studenți
3. Morți care votează
4. Diaspora

Mie tot asta îmi amintește anul 2009 când Filat arăta câteva sute de foi A4 curate copertate și cu titlu:

filat-crimele-comunismului

Unii ”imaculați și reformiști” din echipa Maiei știu bine ce era acolo.

Dacă vă e dor de Filat, poftim și video.

///

Acest articol nu este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu le reflectă pe cele ale Departamentului de Stat al SUA sau pe cei plătiți de aceștia din #pas și din #jiosAliansu.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?