fbpx

Miliardele, Kroll, Shor și alții.

Lunea începea fain. Cu discuții aprinse pe un grup închis de facebook. Nimic nu prevedea furtuna.

După asta a apărut compromatul lui Usatîi pe ForSurePlaha sau numaiținminte ce sait. Cu fițuici scrise de mână și cu sume în dolari. Toți s-au aruncat asupra lor.

După asta a fost o ședință urgentă de guvern. În care guvernul a aprobat legi pe care le cere FMI. Acel FMI pe care Maia Sandu îi ruga insistent să nu se lege cu Filip. Printre altele moldovenii vor plăti pentru miliardele expropriate din buget din 97 încoae.

Azi dimineață deja a apărut Monitorul Oficial. PSRM a lucrat rapid și a tipărit banere cu ”Jos Guvernul” și ”Înapoi Banii Furați”.

La 10 a avut loc ședința Parlamentului. În care l-au ascultat pe Premier. Și atât.

După asta Dodon a strâns în jurul său 36 de deputați. Cu 37 de semnături moțiunea va trebui să treacă în Parlament. Acolo unde Ghimpu va vota pentru plata miliardelor de către cetățeni.

Între timp, pe bnm.md, a apărut un comunicat despre raportul Kroll. Repetă mult primul comunicat dar, cel mai interesant alineat, după mine, este următorul:

”Pînă la momentul actual, analiza fluxului de fonduri din cadrul investigației a identificat peste 600 milioane de dolari SUA care au dispărut pe parcursul aceste perioadei, fără a se întoarce în cele trei bănci din Republica Moldova pentru achitarea împrumuturilor contractate anterior. Aceste fonduri au fost disipate în numeroase jurisdicții straine, iar rezultatele investigației Kroll demonstrează că beneficiarii fraudei se extind dincolo de companiile și persoanele fizice aflate în legătură cu Grupul Shor.”

Știți asta ce amintește?

Anii 2009-2015, atunci când toți urlau despre faptul că cea mai mare frână a dezvoltării Moldovei este Plahotniuc. Doar că mai erau mulți alții, inclusiv și mai ales cei care strigau asta. Țineți minte cine striga cel mai tare și apărea în live pe JurnalTV? Mocanu. Acum e vedetă la Publika 🙂

Fix așa și aici. Toate paiele doar în capul lui Shor (dragi #jiosAliansu aici puteți să scrieți că-l apăr pe Shor) fără a înțelege o istorie simplă de tot – banca a fost furată din 1997.

Și știți cine era la guvernare atunci?

publicitate-lucinschi

Noapte bună Moldova, nu uita să achiți factura.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?