fbpx

Trei vinării pe care nu le recomand spre vizitare (deocamdată)

Probabil, după vreo 2 vizite prin Moldova, am dreptul să mă expun asupra unor lucruri. Nu sunt de departe oenolog și nu mă pricep în vinuri, dar pot deosebi un Chardonnay de un Riesling, asta inclusiv grație suportului mai multor parteneri care ne-au ajutat să ajungem împreună cu alți bloggeri la mai multe vinării, și, totodată grație faptului că am mers și din contul meu la aceste vinării.

În același timp, de multe ori, am dat de o atmosferă ostilă la unele gazde.

Deoarece săptămâna asta e săptămâna vinului îmi voi permite, de aici de departe, să recomand trei vinării pe care nu le-aș vizita în următorii ani.

1. Mileștii Mici

milestii-mici

Am fost de trei ori acolo. Mereu ai impresia că ești în Uniunea Sovietică. Doar intrarea e mai ”fancy așa”. Unicul lucru cu care se laudă sunt galeriile înscrise în Cartea Recordurilor Guiness. Cam atât. Dacă te pierzi în carieră … ai dat de belea. Niciun indicator, nimic.

De vinuri tac. Unicul vin bun la ei e ”Trandafirul Moldovei” de prin 1986.

2. Pivnițele din Brănești

branesti

Fotografie de Geo Lupascu

Abia a început să se dezvolte proiectul. Deși porți frumoase și ogradă amenajată au avut demult. Am impresia că prin 2012 deja serveam vin de-a lor la acea poartă. Vindeau în recipiente de 6 litre. Acceptabil vin, printre altele (la o beție merge, așa cum a fost cazul nostru). Partea proastă că așa și nu au reparat drumul spre vinărie și pe timp ploios riști să-ți colorezi mașina într-un bej moldovenesc de toată splendoarea.

3. Asconi

asconi

Deși investesc mult în imagine ar fi bine să investească la fel în cei care interacționează cu oamenii. Mai ales mă refer la cei care lucrează în restaurantul care le aparține.

De intrare tac, la noi, la moldoveni așa e mereu – intrarea principală e închisă și se intră pe cea din spate. Ca nu cumva să o strice sau să o fărâme intrarea frumoasă 🙂

//

Miercuri, probabil, revin cu un articol ce vinării aș vizita în această toamnă dacă aș fi în Moldova. Fiind departe încerc să găsesc estonieni care produc și cresc viță de vie. Duminică am fost la unul din ei. Am fost primul vizitator. S-a uimit tare când i-am scris pe facebook deși dădusem un simplu ”search” după numele ”veinitalu”, ceea ce în estoniană e vinărie. Dacă vreți să vedeți ce poamă crește în Estonia puteți vizita blogul dedicat fotografiilor din .ee

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?