fbpx

SuperMaia a ieșit la atac // 5 întrebări (retorice) către Maia Sandu

Vreau să fiu la modă și, să urmez exemplul consilierilor partidului acțiune și solidaritate, și să pun întrebări candidaților la președinție ?

Dacă tot au dat ei moda, îi dau întrebări chiar celei pe care ei, cu atâta ardoare dobândită în anii cât au șters pantalonii prin guvernare, o susțin.

1. Dna Maia Sandu, când ați ”descoperit” că PDM, și în speță Plahotniuc, sunt răul suprem? Dacă nu greșesc ați avut două mandate de ministru într-un guvern care a fost votat și susținut de PDM-ul lui Plahotniuc. Ba mai mult, anume Plahotniuc a negociat, dacă vă amintiți bine, voturile pentru cel de-al doilea mandat al Dumneavoastre, în guvernul instaurat cu ajutorul comuniștilor. Țineți minte că atunci pe Efrim l-au scos din guvern în ultima clipă dar Dvs ați rămas!

plahotniuc-sandu-voronin

2. De ce, după ce ați aflat de furtul de la Banca de Economii și că exista implicarea PLDM și a liderului acestuia, Vlad Filat, nu ați părăsit partidul, ba mai mult, ați mers într-un guvern nou cu democrații și comuniștii, adică cu aceeași Plahotniuc și voronin (poate totodată faceți slogane electorale: ”Moldova fără Plahotniuc/voronin, Moldova fără comuniști”, sunt sigur că PLDM vă va da cu plăcere copiraitul).

3. De ce, cât ați fost ministru, nu ați avut ieșiri publice hotărâte și nu ați facut presiuni pentru anchetarea furtului de la Banca de Economii? De ce, doar după ce ați rămas fără funcție ați început să faceți în mod real asta? Și, încă ceva, acum ceva ați zis de aeroport am impresia, deși … concesiunea ați votat-o în Guvern 🙂

4. De ce ați hotarat să continuati într-un Guvern care era deja acuzat de furtul de la Banca de Economii? De ce nu ați demisionat? Dar nu începeți iar cu reformele în educație că, risc să vă amintesc, ați zis că le veți începe de la grădinițe dar ați făcut doar camere la BAC și independență Universităților (rectorii cărora, hop, erau membri PLDM).

5. De ce, în ambele mandate de ministru al Educației, nu ați atacat Partidul Democrat și pe proprietarul acestuia Plahotniuc? Sau v-au plăcut voturile asigurate de el cumva?

Eu știu că nu veți răspunde. Așa cum consilierii Dvs nu au răspuns nici la întrebările legate de primarul corupt de la Puhoi care se regăsește în echipa voastră, și nici despre pliantele care, chipurile, s-au tipărit doar 20 de mii, deși într-un sat din Florești s-au dat minim 400.

Eu înțeleg că se dorește acum construirea unei ”icoane” politice din Maia Sandu, și Dvs asta o înțelegeți, dar … știți că nu e așa. Pentru că ați acceptat porcăria PLDM de a vă înainta candidatura la Prim-ministru deși știați din start că sunteți folosită. De liderul de partid și de fute-vânt Streleț. Ați acceptat pentru ca să arătați, după asta, în campanie, ca o adevărată salvatoare.

Eu nu cred.

Și da, Dvs știți că eu știu, și despre pațanașii care vă suflă în ureche și care nu se afișează, și despre întâlnirea cu ambasadorii ”răului”. Dar asta va urma.

Să ne auzim de bine.

Și încă ceva: ”Hai să nu fim ipocriți.”‎

Comentarii

comentarii


2 Comments

  • Ion |

    autorule, inca nu ti-ai ros limba sa-l lingi atita in cur pe criminalul Vlad Plahotniuc?

So, what do you think ?