fbpx

”Despre cum unimedia și ziarul național îi suflă în fluier ministrului democrat Cebotari” #dezinformare

Ieri aproape toți actorii media s-au expus pe marginea ideii foarte stranii și foarte ”ne la temă” a ministrului Justiției, democratul Cebotari. Da, da, acel Cebotari care a ”grațiat-o” pe mătușa directorului Starnet, Alexandru Machedon. Sunt sigur că vă amintiți această istorie pentru care directorul (un activist activ de altfel al Platformei neDemnitate și neAdevăr) zicea că mă va da în judecată și va cere despăgubiri de milioane de lei.

Ideea lui Cibotari era că nuș ce for (CNI sau ceva de genul) să nu se mai documenteze din materialele media. Idee ca nuca de perete.

Doar că trustul verde, azi, prin două materiale, încearcă să demonstreze că ideea ministrului trebuie să prindă viață.

Iată ”știrea” celor de la Unimedia:

Screen Shot 2016-08-13 at 17.06.21

Iată ”știrea” celor de la Ziarul Național:

Screen Shot 2016-08-13 at 17.06.36

Sursa știrilor este site-ul gagauzinfo.md care, chipurile, citează un interviu al deputatului democrat Răducan, pentru o ”publicație din România”:

Screen Shot 2016-08-13 at 17.09.05

Tot ei dau un ”screen” cu o pagină din revistă:

1470927258_raducan

Dacă vreți, puteți și voi, dragi cititori, să citiți ultimul număr al revistei ”BusinessReview”. E disponibilă online.

Sunt sigur că rapid veți găsi ce anume e făcătură în această știre.

Voi veți găsi, iar cei de la Unimedia și Ziarul Național nu au găsit.

Zilele trecute scriam despre forbes. Adică despre blogurile forbes. Articolele de acolo au fost tirajate rapid de presa verde. Deși erau scrise de un blogger.

După asta a ieșit reportajul la SkyNews despre contrabanda de armament din România. Articol demascat rapid de cei de la DIICOT. Aceeași oameni au aplaudat. Un pic ipocrit din partea lor, dar … asta e.

Și încă ceva. Ultimul timp ca ciupercile după ploaie apar proiecte finanțate, preponderent, de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, care au drept scop combaterea dezinformării în presă. Întrebarea este: Oare vor ajunge aceste articole pe site-urile lor?

Știți răspunsul. Sunt sigur.

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?