fbpx

Balabolul de la Făleşti a reînviat online, dar nu pentru raportul de un an :-(

Astăzi suntem în 13 iulie 2016. Un an și două săptămâni în urmă un oarecare făleștean a devenit primar de Bălți.

Nu știu dacă ați fost prin Bălți anul ăsta dar nu s-a schimbat practic nimic. În afară de faptul că toți bălțenii se mândresc că au fost cheltuiți bani pe fotbalul local care a zburat din preliminariile Cupei Europei chiar din prima rundă și că a fost pavată o cărărușă la cartierul 10. Ăstea sunt cele mai mari realizări ale balabolului care se vrea un fel de Jirinovski al politicii moldovenești, la fel de oracol care încearcă să arunce cu acu-n cer poate a prezice ceva corect. Deși nu-s sigur că poate prezice și ziua nunții sale măcar (a câta la număr?).

În loc să se apuce de administrarea orașului el s-a apucat să prezică viitorul acțiunilor CNA-ului. Anume acel CNA care l-a închis și l-a eliberat rapid cu scopul de a-i ridica rating-ul și nimic mai mult. Vă amintiți această secvență când în vizorul camerelor și a transmisiunilor directe făleșteanul este arestat la aeroport iar avocata acestuia se dă în spectacol mai ceva ca fanatele lui Mihailov la concertele acestuia.

Țineți minte ce efect a avut acea întemnițare pentru tânărul politician de la Fălești? Rating-ul acestuia a ajuns până la ceruri mai ceva ca a unui vultur aflat în călduri.

A zis ceva despre un nou proiect de stânga (probabil la Ravnopravie s-a referit). Omul vrea să domine electoratul din acest segment. De asta ba-l trimite la pensie pe voronin, ba-i toarnă carbid în ceaiul lui Dodon iar acum s-a apucat de criticat pe alt concurent. ”Pi$deti ne meșki taskati” spune o vorbă veche rusească.

Straniu este faptul că omul apare, după o lungă pauză, exact în timpul serialului pe numele ”Damian/Gofman vs morile de vânt”. Serial regizat la Frankfurt și implementat cu succes de propagandiștii moldavi. Faptul că el s-a văzut de mai multe ori cu verișorii din regiunea crenvurștelor este deja demonstrat așa că, probabil, asta deja nu mai trebuie să ne mire, iar susținerea din partea făleșteanului a candidatului frankfurtit pentru prezidențiale, Andrei Năstase, este evidentă.

Făleșteanul are o mare problemă. El este, ca și orice moldovean, invidios. La moment obiectul invidiei acestuia este primarul de Orhei. Ar fi oare din cauza faptului că cineva a reușit într-un an atâtea într-un oraș din Moldova sau e vorba de chestii mai personale – rămâne de văzut.

Evident este faptul că făleșteanul nu a făcut nimic la Bălți și încearcă să reușească, prin minciuni și aberații să demonstreze ceva în domeniul politic. Iar noi am văzut, în acești 25 de ani, că prin minciună ai șanse în Politica moldavă.

Și asta e trist.

P.S. Dle făleștean, și, totuși, pe când un raport de activitate după un an de mandat în fruntea celui mai frumos oraș de pe Planetă transformat de comuniști și parveniți într-o mare baltă?

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?