fbpx

Frankfurtul îl vrea pe ”Lupu” președinte?

Un mic disclaimer din start:
”Lupu” în acest articol este un nume comun pentru candidatul Partidului Democrat la președinție și nu este neapărat numele de familie a lui Marian Lupu.

===

Andrei Năstase, finul unuia dintre locuitorii fugari din Frankfurt (eu nu fac diferență dintre ei pentru a nu ocupa mult spațiu de stocare), se vede și se visează Președinte al Republicii Moldova. Eu nu m-aș mira dacă are deja și cărți de vizită cu funcția de președinte. Omul își trăiește visul la fel cum își trăia visul cineva înaintea referendumului de trecere la sistem prezidențial în 2010. Țineți minte cum au fost făcute multe aromatizatoare pentru automobil pe care era scris ”Vlad Filat – președinte”?

Omul e naiv dar stăpânii săi nu par a fi nici pe departe fire naive. Ei știu bine că nu va fi președinte cel ce-i reprezintă dar, la fel, știu că-i vor strica foarte tare planurile ”colegilor” din opoziția pro-europeană. Alegerile vor fi murdare și la sigur se va arunca gunoi dinspre Frankfurt și pe Leancă și pe Maia. Asta va duce, în mod sigur la accederea în finala mare a lui ”Lupu” și Dodon.

În acest caz finalul ar putea fi pecetluit de faptul că Partidul Democrat este la guvernare și deține toată mașinăria statului care poate lucra foarte bine atunci când i se cere.

Ce vor avea ei de câștigat din asta?

1. Încă 3 ani, până la parlamentare, în care să hamăie cât de rău este Plahotniuc și PD (a se vedea interviul cu VP).
2. Dispersarea opoziției și pierderea din vizor a lui Leancă și Maia (ei trei ani nu cred că rezistă)
3. Neaccederea la putere a ”prietenilor” din PSRM cu care mai că se pupă în gingie uneori.

Uneori, se crează impresia că PDA se descifrează nu ”Partidul Demnitate și Adevăr” dar ”Partidul Democrat (Anexă)”.

Vom trăi și vom vedea!

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?