fbpx

Despre o conferința amenDA și amenzi la general

Nu că m-ar interesa tare conferința celor de la DA, dar am urmărit crâmpeie din ea din cauza fotografiei lui Constantin Grigoriță:

Au ei acolo un conflict cu un jurnalist. Dar nu-i despre asta gândul.

Eu am scris săptămâna trecută, înainte ca Guvernul să ridice ”Unitatea convențională” de la 20 la 50 de lei, că amenzile trebuie majorate. Mai ales cele rutiere. Mai ales cele legate de siguranța copiilor. Asta, mai ales, în contextul video-ului plasat de ”avocatul vedetă” când își primbla copilul fără scaun special prin oraș.

Amenzile nu sunt plata obligatorie la stat. Amenzile se achită doar când încalci ceva. De asta și se numesc amenzi dar nu impozite. Logica e simplă – dacă nu încalci nu le plătești. Iar dacă încalci trebuie să ai un motiv în plus să fie ultima dată. Anume acest motiv se numește ”Amendă”.

La auzirea cuvântului ”Amenda” cei de la DA au crezut că-i despre ei probabil. Ceva de genul ”Amin DA”. Și, pentru a implementa acest plan, s-au apucat să implementeze dezideratul. Sau poate au început să fie plătiți după numărul de ieșiri în conferințe?

Ceea ce-i clar e că prezența jurnaliștilor la conferințele celor DA este foarte mică. Doar cei care trebuie să vină neapărat vin la ei. În rest … nu-s interesanți nici celor care se declară independenți.

Și încă ceva, penibilitatea celor de la DA, care se numesc ”Dreptate și Adevăr” este confirmată de prezența în cadrul partidului a dlui Stanislav Pavlovschi. Detalii despre trecutul de la CEDO al acestui domn, dat afară de acolo cu scandal le puteți citi pe blogul meu într-un articol scris în noiembrie 2014.

Aveți grijă de voi și nu încălcați legea. De altfel … amenzile îs mari deja.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?