fbpx

Rogob – dragoste pentru minciună și bani :-( #fosfați #copii

Vă este cunoscut acest logo. Brand nou. Fabrică ultramodernă. Magazin în buricul Chișinăului. Marketing agresiv dar plăcut.

Sloganul lor este din ”Dragoste pentru carne”. Eu l-am schimbat în ”minciună și bani”. Și vă explic de ce.

Săptămâna trecută am scris despre cum cei de la Rogob au sărit ca arșii în urma măsurilor luate de cei de la Ministerul Sănătății cu privire la interzicerea crenvurștilor în grădinițe și școli. E și normal să sară. Nu-i doar problemă de PR dar și de bani. Mulți bani. Bani stabili care vin de la stat pentru alimentația copiilor moldoveni.

După asta, după cum și era de așteptat, au sărit ca arșii prietenii și angajații celor de la Rogob. Și aici nu fac referire doar la cei din fabrică dar și la cei care conlucrează cu ei pe diferite segmente. Unii m-au și luat în derâdere cu argumentul despre fierbere. Ei ce să le faci, banii trebuiesc apărați.

Doar că nu totul se vinde așa cum se vând ei.

Trecem la punctul ”minciuna”. Vă prezint crenvurștile ”Robby” cu care se laudă cei de la Rogob cum că ar fi fără glutamați și fosfați. Scrie chiar pe ambalajul frumos făcut și desenat.

Astăzi, la întrebarea mea pe facebook, cineva chiar scria că-i cumpără doar pentru că-s fără de fosfați.

Mai jos vă prezint testul de laborator al celor de la Centrul de Sănătate Publică din Chișinău la crenvurștile ”Robby”.

Comentariile sunt de prisos.

Comentarii

comentarii


2 Comments

  • Seth |

    Metoda gost utilizată in laborator nu face diferența dintre speciile de fosfor din salam, cantitatea determinata fiind aproximativ egală cu cea care se conține în mod natural în carne. Respectiv nu poate fi vorba despre adausuri de fosfați. Mai documentează-te înainte să scrii….

So, what do you think ?