Dle Plahotniuc, agenția ”voastră” a medicamentului sărăcește și ucide moldovenii :-(

Dle Plahotniuc,

Mă adresez Dumneavoastră în calitate de garant principal al acestei ”frumoase” alianțe de la guvernare. Săptămâna trecută am aflat că sunteți șef oficial deja acolo așa că de asta-mi permit să vă scriu.

Totodată vă scriu anume Dvs deoarece sunteți în șefia PD. I-aș scrie lui Lupu, dar, știți și singur, el nu decide nimic.

Situația este una tristă de tot, voi încerca să v-o descriu pe scurt.

Primul caz

Nu a prea rămas citramonă normală în farmacii. La ”normală” mă refer la cea produsă de Farmaco. Or, cea ucraineană care acum a inundat piața e de nivelul Aliansului, adică de calitate foarte proastă. Nici 3 pastile odată nu au efectul pastilei Farmaco. Cei de la Agenția Medicamentului cer nuș ce certificate de la ei și-i tot întind. Risc să presupun că problema o au oamenii nu doar cu citramona, asta eu îs așa, mai slăbuț de fire și beau doar citramonă.

Și da, în Tallinn tot beau citramonă moldovenească, aduc contrabandă câte 30 de blistere. Vedeți, eu susțin producătorul autohton.

Al doilea caz

Există o companie farmaceutică, Heel. Ei au produse foarte bune și relativ ieftine pentru copii. Gen Viburcol și Viferon. Ap iată, cei de la agenția voastră i-au refuzat la o mărire a prețului pentru că ăștia nu vroiau să dea mită. Și compania a plecat cu totul din Moldova. Dacă înainte cu 40 de lei cumpărai produse perfecte pentru digestia noi-născuților acum trebuie să dai peste 100 de lei.

///

Dle Plahotniuc, eu cred că asta nu-i deloc normal. Dacă nu mă credeți puteți să rugați trollii Dvs să se primble prin farmacii să întrebe oamenii. Sau să-i întrebe pe facebook să vadă care-i situația.

Şi nu e normal, cred eu, ca un fost şef de la Gara Auto in care mereu mirosea a WC să fie mazilit şef pe medicamente.

Eu înțeleg că cei 120 de angajați cu salarii bune la Agenția Medicamentului trebuie hrăniți dar asta nu înseamnă că moldovenii trebuie să sărăcească complet și să moară cu zile din cauza lor.

Cu o doză mare de scepticism,
încă cetățeanul .md
Eugeniu Luchianiuc

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?