fbpx

Cum lucrează companiile imobiliare // Vindeți-închiriați fără ajutorul lor!

Însemnarea descrie un caz din viața unor cunoscuți care doresc să-și vândă apartamentul.

Ei stau în afara orașului, într-o comună care face parte din municipiul Chișinău. La început, când s-au gândit să-și vândă imobilul au decis să se adreseze la compania ”Pro Imobil Grup” pentru a-i ajuta cu vânzarea. Atunci când au sunat la ei domnișoara de la recepție le-a vorbit foarte rece și urât explicând condițiile în care lucrează dar la final a promis că va veni un ”evaluator specialist în locuințele” din acea comună.


Ei și-au evaluat imobilul la 21 de mii de euro. Unul din soți este specialist în evaluarea imobilelor doar că nu are licență și nu activează în domeniu.

A venit ”evaluatorul” și le-a estimat imobilul la 19500 de euro dintre care tot ei trebuiau să achite și dobânda companiei care putea varia între 3 și 6 procente. Adică la mână primeau vreo 18500 de euro.

I-au mulțumit și au refuzat să colaboreze.

Peste un timp a fost sunată de un ”client” care insistent vroia să vadă locuința. A acceptat să vină să o vadă. Doar că în locul clientului au venit tocmai trei inși stilați de la ”Pro Imobil Grup” care vroiau să-i propună serviciile lor. De data asta erau ok cu prețul doar că din acei 21 de mii vroiau procente. Și i-au și spus doamnei (soțul ei nu era acasă) că ei de fapt au în portofoliu toate imobilele din acea zonă și că ei îs „lideri” pe piață.

Foarte ”amabili” domnii. Mai ales în adresarea cu o doamnă.

Am impresia că toți care au închiriat/cumpărat imobile în Chișinău au astfel de istorii. Aveți grijă cu cine stați de vorbă și cu cine colaborați.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?