fbpx

Despre Ilan. Șor.

Astăzi este ziua de naștere a Primarului de Orhei, Ilan Șor.

În ultimii 5 ani a apărut în vizorul tuturor. Cu preponderență în ultimul an. Legat de BEM, Orhei, Aeroport etc. Fiecare cu opinia lor pe care nu am niciun chef să o combat sau să o susțin azi.

Mă uitam în arhiva blogului și mi-am amintit că primele articole erau despre nunta lui cu Jasmin. Era tare interesant să urmărești atunci comentatorii care erau contra nunții la Palatul Republicii care pentru ei era Parlamentul. Mie mi s-a părut ”Nunta în Moldova” un element de patriotism. Or atâtea vedete nu ne-au mai vizitat până atunci niciodată.

Era unul din puținii lideri de opinie pe care nu-i întâlnisem și cu care nu schimbasem măcar câteva vorbe. Până în ultimul an. Atunci când am stat de vorbă, mai ales despre Orhei.

Ultimul an pentru mine a însemnat, în primul rând, posibilitatea de a vedea din interior sistemul administrativ local și posibilitățile de îmbunătățire și transparentizare a acestuia prin intermediul elementelor de e-Guvernare.

Chiar și teza se numește ”e-Orhei”. Prima teză practică de la specializarea ”e-Guvernare” a Universității Tehnologice din Tallinn.

Deschiderea și dorința de schimbare îl caracterizează cel mai bine. Cel puțin așa am văzut eu. În rest istoria le va pune pe toate la locul său. Eu sper ca Orheiul să devină un centru demn de urmat în domeniul meu. Și poate și al administrării eficiente.

La mulți ani, Ilan!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?