fbpx

Şi va veni ziua când mă voi reîntoarce în Moldova …

Bursele oferite moldovenilor au un mic minus. După ce termini studiile trebuie să revii în țara de baştină.

Îmi închipui revenirea.

Ajung în Moldova. Mă angajez în cea mai sănătoasă organizație de stat – Centrul de Guvernare Electronică. Şi aici vreau să le aduc mulțumiri Stelei Mocan şi lui Victor Bodiu pentru efortul depus. O mică oază de lumină în toată clădirea Guvernului.

Şi ajung de la serviciu acasă şi hop una dintre fete are febră. Sun la Salvare iar acolo o doamnă 10 minute mă întreabă dacă am sau nu asigurare medicală.

Peste o oră vine salvarea. Nu a putut veni mai repede fiindcă după amiază a burezat un pic şi oraşul e inundat.

Dimineața pe drum spre serviciu trec pe la benzinărie. Acolo aflu că prețul la benzină s-a mărit. Asta din cauză că petroliştii sunt impuşi să construiască WC-uri la stații.

Ajung vineri seara şi ne gândim cu Mihaela să mergem pe un mal de râu/lac să ne odihnim în week-end. Deschidem net-ul şi vedem prețurile – 80 eur pe persoană  pe zi. Asta fără sa te scalzi. Bazinul se achită aparte. Şi doar micul dejun inclus.

Şi mă duc la magazin şi cumpăr vin. Avem cel mai bun şi cel mai ieftin vin. Unicul aspect pozitiv. Şi mă apuc de băut . .

Şi vine dimineața. Şi o trezesc la 7 pe Renata care trebuie să meargă la grădiniță. Şi mă gândesc: bine că sunt cetățean român şi o astfel de zi în viața mea nu va veni.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?