fbpx

Cine are de câștigat din scandalul de la Centrul Mamei și a Copilului?

Centrul Mamei și a Copilului este în aceste zile în centrul (sorry de repetiție) unui scandal provocat de postarea unei veșnice nemulțumite pe facebook. Ea a fost doar un catalizator și nimic mai mult în acest scandal rădăcinile căruia sunt foarte vechi.


Dacă cineva nu știe de scandal poate vedea desfășurarea lui pe tag-ul ”gațcan” de pe realitatea.md

Dna Glavan, actuala ministră (sau ministru) a Sănătății, are un SRL pe nume Glavirux. Acest SRL avea un magazinaș în Centrul Mamei și a Copilului. Când a venit Gațcan la domnie în CMC (eu voi prescurta denumirea totuși) a dispus ca magazinul să fie scos. Normal că Glavan s-a supărat, l-a dat în judecată și … a câștigat procesul. Doar că nu a mai revenit cu magazinul în CMC. Pentru că nu are rost să faci ceva în contradicție cu domnitorul CMC. La noi directorii de spitale sunt mai ceva ca președinții de țară. Ei instaurează imediat monarhia și s-au terminat discuțiile.

A trecut timpul. Gațcan și-a intrat mai bine în fotoliu, și-a angajat argați care să lucreze cu presa (doar că luptă cu ea mai degrabă), a făcut cunoștință cu Plahotniuc, s-au pornit campanii de colectare de fonduri pentru CMC. Totul mergea bine și frumos. Gațcan fericit, argații de pe lângă curte fericiți și ei. Până la momentul când dna Glavan a ajuns să conducă Ministerul Sănătății. Avea nevoie doar de un mic bocet pe facebook pentru a trece cu atacul la Gațcan.

Tot ceea ce face Glavan e perfect legal. Ea are dreptul totuși. Și Gațcan merită dat afară pentru porcăriile de la CMC. El se laudă că a făcut multe lucruri dar între timp a apărut pe facebook ”megadoctorul virtual”, avid de atenție, Stratulat care își apără tatăl care a condus CMC câțiva ani. El zice că ceea cu ce se laudă Gațcan e făcut de tatăl lui. Şi, în cazul dat, are dreptate.

Între timp Gațcan a ajuns la spital. Un chirurg care are probleme cu inima asta e strașnic. Închipuiți-vă ce s-ar putea întâmpla în timpul unei operații.

Și, acum, răspunsul la întrebarea din titlu. Din tot acest amalgam și scandal are de câștigat consumatorul de rând. Gațcan trebuie să facă ceva bun dacă vrea să se țină. Dacă vine altcineva în calitate de director va trebui să facă schimbări radicale pentru a căpăta încrederea.

Ceea ce am înțeles eu din tot scandalul este că funcția de director de spital e unsă cu miere.

Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră!

Fotografiile pentru colaj au fost furate de pe edelweiss.md și trm.md

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?