fbpx

Leancă, acest ciobănaș mioritic al politicii moldave

Înainte de a începe să scriu am verificat pe blog când am scris ultima dată despre Leancă sau PPEM. Despre liderul PPEM am scris în ianuarie iar despre PPEM nu am scris pe blog. Asta deși am fost de multe ori învinuit de diferiți comentatori și analiști pe facebook că aș ține parte partidului sau liderului acestuia.

În draft am păstrată o schiță despre lansarea PPEM la care am și fost dacă nu greșesc. Dar așa și nu am mai publicat-o. Pentru că ceva mă oprea mereu sau avem alte interese și, după cum scriam și ieri, o însemnată nepublicată la timp e deja parte din memorii și nu din blogging.

Să recapitulăm câteva episoade legate de Leancă și petrecute după alegerile din 2014:

1. Leancă nu a fost acceptat în calitate de Prim-ministru. În primul rând de fostul coleg de partid – Filat.
2. Leancă a plecat din PLDM în momentul când deja era clar că nu e dorit acolo și nu în momentul când toți o așteptau – în cadrul campaniei electorale. Și, de aici, vina parțială pentru aducerea la guvernare a PLDM.
3. Leancă a lansat PPEM-ul aducând destul de mulți tineri cu potențial dar unindu-se în alegeri cu alde Godea și care, împreună cu Carpov, sunt vinovați de multe pierderi electorale, mai ales la nord, acolo unde s-a mers pe candidați ”frumoși” dar mai puțin gosporadi și susținuți de liderii locali.
4. Leancă a ajuns să fie numit omul lui Plahotniuc, din cauza că nu iese în presă, că se manifestă doar în presa care s-ar presupune că e la fel sub liderul de pe Cantemir. Și el nu prea se grăbește să renunțe la această titulatură.
5. Acum s-a avântat în discuții conduse de doi metri de bîlbîl.

Probabil Leancă nu este un om rău dar, cu părere de rău, nu are o serie de calități manageriale care ar trebui unui lider de partid din Republica Moldova. Rău că în anii în care a fost alături de Vlad Filat nu a învățat ce-i place poporului în politicieni.

Eu chiar aștept să văd care va fi finalitatea discuțiilor de creare a acestei noi alianțe dar, în cazul în care Leancă se bagă la guvernare – e amin cu PPEM.

Posibil să greșesc. Posibil. Dar mai bine să greșesc scriind decât să am dreptate tăcând.

O zi bună vouă!

Sursă foto: timpul.md

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?