fbpx

Domn’ Filat, poate vă cereți scuze? Măcar de la prieteni.

22 noiembrie 2012. În Parlament Mihai Ghimpu numește PeLeDeMe ”tanc verde” iar membrii fracțiunii tac. Eram în cabinetul lui Eugen Sturza, de la etajul 5 al Guvernului. Erau mai mulți membri ai guvernului acolo printre care și Balițchi care explica foarte înverșunat scopul unui proiect de lege. Explica complicat. Îi ascultam discursul explicându-i de ce trebuie să iasă la presă să explice totul, doar că în limbaj mai ”pe înțelese”.

La un moment dat intră Premierul. Cum a intrat toți s-au sculat în picioare. În afară de unul. Fiindcă eu nu știam că așa e moda, eu eram pe acolo rar, doar când mai veneam să beau o cafea la Eugen. A întrebat dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă în Parlament. Răspunsul a fost afirmativ. Când a întrebat ”nu și ce să-i zic acum lui Ghimpu” toți au tăcut. Nu pentru că nu aveau ce spune, dar pentru că se temeau să-i zică ceva omului prea deștept și prea arogant. Un fel de ”tăcerea-i de aur”.

I-am zis că are 33 de oameni în Parlament care să-i închidă gura lui Ghimpu și că nu e treaba lui s-o facă. Abia atunci l-a sunat pe Streleț, care, normal că, era căzut pe altă planetă.

///

Filat este supărăcios. Se supără repede și-i trece greu. Filat nu-și poate cere scuze. Atunci când supără pe cineva roagă pe altcineva să-și ceară scuze pentru el.

Filat a avut cea mai bună echipă la Guvern. Doar că rând pe rând s-a supărat pe toți. Inclusiv din prostie sau din convingerea că cineva îi vrea răul. Uneori îi credea pe cei care-i lingeau fundul în loc de cei care i-au demonstrat ani la rând devotament.

Este și cazul de acum. 90 la sută din cei ce-l înconjoară sunt simpli lingăi. Nu voi da nume, îi vedeți și singuri. Oamenii deștepți și cu coloană vertebrală rând pe rând au plecat. La fel nu voi da nume, îi puteți vedea sau puteți compara guvernul din 2009 cu cel din 2015.

Eu am avut încredere în Filat. Acum îmi pare rău pentru asta.

Dle Filat, poate ar fi cazul să luați vechii prieteni și să mergeți la pescuit cu ei. Să mai stați de vorbă, așa cum o făceați în 2008.
Poate e cazul să vă cereți scuze, măcar față de ei. Cei care v-au ajutat să ajungeți Prim-ministru.

Fotografia nu e deloc întâmplător pusă 🙁

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?