fbpx

Mă duc să lucrez la Orhei, la Shor

Ca să înțelegeți despe ce scriu cel mai bine e să găsiți 9 minute libere și să priviți conferința de presă a noului primar de Orhei.

Veaceslav Ioniță scria azi pe facebook o idee foarte interesantă și, probabil, corectă cu referire la noii primari de Bălți și Orhei: ”Eu mă tem de alt ceva. Imaginați-vă că ei chiar reușesc să schimbe lucrurile spre bine la Orhei și Bălți ștergând nasul marilor noștri primari europeni …”
Acest video trebuie salvat și mereu de arătat ce a promis Ilan în Primărie. Pe mine mă intereseză exact două puncte:
1. Mini-stradioanele de fotbal. Asta în contextul în care fostul contracandidat care a privatizat malul iazului zicea că Shor nu a investit nimic în stadionul din Orhei. Și în contextul în care la Chișinău în locul stadioanelor apar case. Cum e cazul la Ciocana de exemplu.
2. Transparentizarea Primăriei. Eu chiar vreau să văd cum o va face el. Mai ales că în Estonia sunt atâtea exemple de transparentizare și eficientizare a Primăriilor.

Orhei e un oraș mic. Orhei nu e Bălți și nici Chișinău. Ilan, în acești 4 ani are posibilitate să facă din el un #sibiu veritabil moldovenesc. Asta în cazul în care va avea o echipă de profesioniști alături. Asta dacă va fi dorință.

Deși parcă este oleacă de dorință. Istoria cu WiFi, insistența de la aeroport (sper că ați fost în parcarea nouă) și, probabil cel mai important, Milsami – campion, sunt câteva exemple care inspiră încredere.

Eu aș propune celor din PR-ul lui să facem un offline cu el pe 15 iulie. Să vedem câte a reușit într-o lună. Ar fi interesant chiar. Mai ales că la conferință a arătat că nu se teme de presă și jurnaliști. Ba chiar invers.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • zippo |

    pai e un conflict de interese.. in toata europa nu ai voie ca dintr-o pozitie de primar/functionar public sa iti privatizezi in buzunar asseturile orasului. macar e sincer, o sa isi treaca tot orasul pe persoana fizica si pe urma voi o sa ii platiti lui utilitati, acareturi etc.

So, what do you think ?