fbpx

Shor a fugit …

… la Orhei.

Eu sunt din Bălți, dacă cineva nu știe încă. Este orașul în care puține s-au schimbat de la 89 încoa. Orașul nostalgic care, pe alocuri trăiește în Uniunea Sovietică. Oraș care are nevoie de un primar sănătos și care s-ar gândi la oraș și la propria imagine. Cei de până acum se gândeau doar la ei – Tonciuc, Morev, Panciuc. S-au îmbogățit și au dus orașul de râpă. În oraș așa și pute. De asta eu nu cred că dacă va veni cineva bogat și dornic de a se afirma (în cazul dat e vorba de făleștean) la cârma Primăriei asta este rău.

Revenim la Shor. El azi a băgat în presă o declarație. Eu vă dau un extras de final: ”Nu-mi doresc postul de primar pentru profit. Voi veni ca sa investesc in orasul Orhei. De asta se va convinge in curand fiecare orheian. In timp ce toti vorbesc despre Europa, eu o voi construi. La Orhei.”

Eu nu știu cât de des ați fost prin Orhei, eu trec pe acolo des, în drum spre Mârzeștiul lui Deda. În ultimii ani s-a reparat un pic de drum, atât. În rest e același Bălți. Doar că ei mai au echipă de fotbal, dar tot e a lui Shor. Și au și un cimitir, evreiesc, pe care a venit cineva din Israel să îl repare iar ei au cerut ca pe lângă reparație și reconstrucție acel cineva să mai facă și drumurile care duc la casa unor cinovnici de acolo. Și Orheiul mai are ceva, un lac, pe care liderii locali ai unui partid de la guvernarea și-au construit case. Și da, la Orhei mai este și șoseaua de centură, care este la fel ca și drumurile din Bălți – ca după bombardament.

Eu am cu cine vota în Chișinău, dar dacă aș fi fost la Bălți l-aș fi votat pe făleștean. În cazul Orheiului cam la fel.

Și acum săriți-mi în cap.

sursă foto – alerteorhei.com

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • eniceu |

    Nu știu câtă minte trebuie să ai să votezi pentru cel care a furat un miliard de la acest popor; și încă presa a scris că Shor vrea imunitate penală, conform codului electoral.

So, what do you think ?