fbpx

Noul avion a lui Vlad Plahotniuc?

Astăzi pe meleagurile moldave a aterizat făleșteanul care vrea să fie primar de Bălți. Eu am o dragoste aparte față de el după ce m-a făcut ”omul lui Filat” după offline-ul cu el, dar nu-i pe asta.

În una din multiplele sale adresări ”către nărod” el a zis că de fapt nu s-a cumpărat un avion ci două. Adică nu doar pentru Nobil Air dar și pentru Plahotniuc. Interesantă informație, nu? Ce să facem cu ea? Corect! Să vedem dacă a fost așa ceva.

Primul lucru pe care un face un blogger kaziol asta verifică data când a fost livrat renumitul ER-KKL. Asta se face simplu pe site-ul – http://www.planespotters.net/Production_List/Embraer/ERJ-145/index.php

Să explic, intrați pe planespotters.net și dați să vedeți lista avioanelor și numerelor lor. E simplu, nu? Normal că selectați ca lista să apară după data livrării. Căutăm ER-KKL, iată ce avem pe pagina 2 (la moment):

14501191Embraer ERJ-135ER-KKLNobil Air23. Dec 2014
Active

O, fain. Să începe a căuta de aici, asta dacă avem ce căuta. Toate căutările din septembrie 2014 până în ianuarie 2015 nu au dat niciun rezultat. Doar că în martie 2015 s-a livrat un avion care s-ar fi livrat în decembrie și a schimbat numărul din OE-LPV în OE-IIG<

14501192Embraer ERJ-135OE-IIGMJet11. Mar 2015
(16. Dec 2014)
Active
OE-LPV

Bingo? Probabil.

Câteva motive, care normal că au nevoie de o verificare minuțioasă și nu doar de concluziile unui blogger:
1. Avionul are ultimele două litere din fostul nume – PV. Probabil nu trebuie să zic ale cui inițiale sunt 🙂
2. Avionul a fost văzut de câteva ori în Zurich și Geneva.
3. Avionul a fost văzut și în Chișinău, doar că nu-s dovezi foto, dar pentru jurnaliștii ”bravi” din Moldova eu nu cred că asta este o problemă!

E seară din nou, în Moldova. Al vostru …

Sursă imagine – http://www.planespotters.net

Comentarii

comentarii


One Comment

So, what do you think ?