fbpx

Schimbarea la față a vameșilor. La vară testez personal :-)

Despre vamă în Moldova sunt legende, istorii și povestioare. Unele mai triste, altele mai simpatice iar unele mai puțin plăcute Departamentului Vamal, dar, mă rog, asta-i viața și trebuie să ne reformăm și schimbăm cu toții, altfel nu avem cu merge înainte.

Ieri cei de la vamă și-au schimbat uniforma. Una destul de plăcută. Citit comunicatul oficial acolo e descris totul, despre utilitate, material nușdecare și încă nuș ce în ce nu mă pricep.

Ultimul timp tot mai mulți oameni compară vamele din Republica Moldova și România. Toți remarcă faptul că atitudinea vameșilor moldoveni s-a schimbat mai ales față de călătorii de rând. Maxim 5 minute în vamă pe când în cea română poți să stai cu orele din cauza lipsei de dorință de lucru a vameșilor români.

Mă uitam eu la fotografia asta și îmi aminteam de experiența mea cu vameșii care în majoritatea cazurilor erau un pic mai măricei și mult mai bătrânei.

1. De ce toți vameșii frumoși și chipeși sunt la aeroport?
2. De ce doar domnișoarele, simpatice de altfel, zâmbesc, de ce tinerii chipeși nu schițează un mic zâmbet?
3. Este posibil de a cumpăra uniforma dată cumva? Mie îmi pare o idee destul de interesantă, nu știu pe cât de legală e. Mă refer la oamenii de rând nu la cei care vor să facă rău. Sau poate totuși e ilegală ideea de promovare …

În orice caz, la vară promit selfie cu un vameș în noua uniformă. Sper să fie deschis la așa ceva.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?