fbpx

despre Plahotniuc, Vlad Plahotniuc

Trebuia să scriu mai demult o asemenea însemnare dar cred că e momentul oportun pentru a reveni la temă. Cu părere de rău am vorbit cu el doar la offline-ul memorabil din 2012 așa că impresiile vor fi exclusiv din ieșirile publice și declarațiile/acțiunile sale.

2009

Prima dată am auzit de Plahotniuc, era doar o fotografie a lui de pe un site de două capici. Cam atât, deja pe urmă a apărut în Parlament atunci când a fost pus pe locul doi al Partidului Democrat cu doar două săptămâni înainte de alegeri. Sper că țineți minte câtă vâlvă a stârnit asta. Finalul de 2009 s-a încununat cu aducerea lui narâșkin de la Moscova pentru discuțiile între Lupu și voronin. Bine că s-a terminat cu bine și a fost creată Alianța pentru Integrare Europeană (deși nu știu dacă e bine sau nu).

2013

Toată isteria cu Pădurea Domnească, războiul cu păpușarul. Serialul tragi-comic între cei doi Vlazi etc etc.
Într-un final a rămas fără funcția în conducerea Parlamentului ceea ce i-a permis să câștige războiul. Și-a consolidat echipa cred eu, a văzut unde sunt punctele slabe. Toată mușamalizarea cazului și ceea ce a urmat a arătat ”who is who” în politica moldovenească.

2015

Anul în care obține tot ce își dorește. Este la conducere. Deține trei fracțiuni în Parlamentul Republicii Moldova. La el vin președinți de țară la consultație. Anul în care i se supun în totalitate toți vlazii din Republica Moldova.

2016

Anul în care Vlad Plahotniuc este ales Președinte al Republicii Moldova.

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?