fbpx

Duminică seara. Despre ”alians”

E duminică seara în Moldova. Ultimele ore de vacanță. O lungă vacanță de care majoritatea zic că e ”bine-meritată”. Eu știu cine a meritat o astfel de vacanță – cei ce au câștigat alegerile. În rest … nu prea știu dacă e meritat.

Nu am chef să scriu despre Dodon acum, deși promit să revin cu o însemnare despre viitorul Primar General.

Azi despre ”alians”. Un ”alians” care trebuie să nască un copil. Un copil nașterea căruia probabil este deja imposibilă în condiții normale. La sigur i s-au dus toate apele iar capul său încă nu a apărut pe lume.

În condiții normale o alianță se formează în maxim trei săptămâni. La condiții normale mă refer când zic despre alianțele din Europa. Acolo o săptămână se scarpină după cap iar partidul ce a câștigat sau cel care a luat cel mai mult din alianță scrie un program de guvernare. În săptămâna a doua îl dezbat și numesc oamenii cheie. Cam atât. La noi deja sunt 6 săptămâni. Unii zic că e spre binele alianței și că va fi mai beton. Pe dracu. Va trăi maxim jumătate de an. Asta în cazul în care va fi SRL format din PLDM, PD și PL. Dacă va fi o alianță cu SA în care acțiuni vor avea PD și PLDM iar PCRM va veni doar la adunările de acționari și după rublă atunci avem șanse la ceva de lungă durată. De vreo 2 ani 🙂 Până ce PD nu va asimila PLDM.

Simt eu că în scurt timp Moldova în loc de codri va fi împânzită de trandafiri decorativi. Grădinar deja este.

Imaginea nu are nimic comun cu textul. E doar rezultatul de pe google a căutării cuvântului-cheie – alians 🙂 E de pe www.yumafair.com imaginea.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?