fbpx

Medpark – spital sau hotel?

însemnare scrisă de Gicu

Acum doi ani, familia Berari aștepta cu nerăbdare apariția micuței Delia, care 9 luni de zile s-a dezvoltat fără nici o complicație în burtica mamei sale. ”Ничто не предвещало беды” până la nașterea la Spitalul Internațional Medpark, în urmă căreia micuța s-a ales cu Encefalopatie hipoxică ischemică perinatală severă, Sindrom bulbar, hipoacuzie neuro-senzorială, tetrapareză spastică. Până la moment se află într-o stare vegetativă, este paralizată, nu aude, are vedere rea și nu poate înghiți.

Zilele trecute, în discuțiile apărute pe Facebook vizavi de cazul familiei Berari, s-au implicat mai mulți internauți interesați de evoluția cazului. Astfel am fost invitat de unii bloggeri la o întâlnire cu conducerea spitalului Medpark, organizată în incinta acestuia. Mult așteptata întâlnire, atât de către mine, cât și de o parte din societatea civilă, care dorea un răspuns legat de necazul Deliei din partea administrației spitalului, a început cu o întârziere de 30 minute, datorită așa-numitei „mare” ONG-iste, Antonița Fonari.

În ceea ce priveste problema familiei Berari, directorul medical, d-na Olga Șchiopu, nu ne-a oferit nici o informație, toate întrebările mele au fost stopate, tacticos refuzate, argumentând refuzul prin faptul că au depus jurământul lui Hipocrate. Această atitudine a administrației a fost susținută, cât nu ar fi de straniu, de o mare parte a invitaților la întâlnire și, în special, iarăși de sus-menționata Antonița, care a preferat mai degrabă să povestească de aventurile personale avute la Medpark: cum a fost plăcut masată și gâdilită la cap de mâinile tandre ale unui medic din acest spital. Unica obiecție care a avut-o față de Medpark a fost ceea că personalul spitalului nu cunoaște limba engleză. E mai important oare un personal ce cunoaște limba străină decât un personal profesionist si calificat?

În schimbul discuțiilor și explicațiilor vizavi de teme mai serioase, ni s-au oferit excursii și plimbări prin spital, dar numai pe „traseul” stabilit de administrație. Am văzut coridoare curate, pereți drepți și uși frumoase, or dincolo de ușile sălilor care m-au interesat (precum ar fi morga, pe care s-au lăudat că o au, dar știm că se vehiculează în societate, că mai nu sunt înregistrate cazuri de deces la acest spital, pentru că toate cazurile complicate apărute la ei le dau pe umerii spitalelor de stat, precum ar fi Centrul Mamei și al Copilului, Spitalul Republican etc.), nu mi s-a permis să trag cu ochiul.

Încă un lucru interesant este că la întrebarea colegilor mei despre prețul stabilit pentru o staționare de 24 de ore( cazare și mâncare), administrația spitalului a menționat suma de 1400 de lei. Am decis să verific această informație, sunând mai apoi la recepția spitalului 0-22-40-00-40 , unde mi s-a comunicat suma de 1750 de lei
(ascultați mai jos înregistrarea convorbirii)

Am ajuns acasă cu nici un răspuns la întrebările arzătoare, dar în schimb cu o gamă de reduceri-cadou la anumite proceduri, cum ar fi la fertilizare sau la „adaos de păr”. Productivă întâlnirea noastră, nu?!

Starea în care se află micuța Delia presupune cheltuieli în jur de 600 de euro lunar, fără vizite la medici sau aparate. Pe lângă aceste cheltuieli, trimestrial familia este nevoită să meargă în Italia, pentru a-i schimba micuței sonda din stomac (prin care se alimentează).
Hai să fim mai bun în ajun de sărbători și să o ajutăm pe Delia!
*mai jos aveți toate datele necesare pentru a face donații

Comentarii

comentarii


So, what do you think ?